Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Etiler'de huzurevi yapılması için sağlık tesisi alanı olarak ayrılan araziye, otel yapılabilmesinin önünü açan imar planı değişikliğini re’sen onayladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlara yasal itiraz süresi olan 17 Aralık 2015 tarihine kadar itiraz edilebilecek. şadamı Emrullah Turanlı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Taşyapı'nın sağlık tesis alanı iken satın aldığı arazi ile ilgili değişiklik talebi, 6 kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gelmiş, kabul edilmemişti.

YERİN ÜSTÜ 8 KAT, ALTI 4 KAT OLACAK
Huzurevi alanı olarak gözüken 3 bin 250 metrekarelik arazi için 3 kat olan imar izni yaklaşık 5 kat arttırıldı. Bitişik parsellerde de imar izninin 3 kat olduğu Rumelihisarı Mahallesi 1545 ada 317 parseldeki alanda yapılacak inşaat ‘zemin+ 7 kat’ olarak belirlendi. Ayrıca otopark ihtiyacı gerekçe gösterilerek 4 adet bodrum katı yapılmasına izin verildi. Zemin altı yapılacak inşaat alanında ise zemin ve 1. Bodrum Katı yükseklikleri 5.50 metre yüksekliğe erişebilecek. Boğaziçi Geri Görünüm bölgesinde kalan ve dikdörtgen biçiminde tasarlanan otelin ortasında kalan avlu yeşil alan olarak kullanılacak.

 

İBB PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ 6 KEZ REDDETTİ
Taşyapı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yer alan bilgilere göre araziyi 27 Ekim 2005 tarihinde edindi. Arazinin turizm tesis alanına alınması için İBB'ye ilk kez 2006'da başvurdu. Daha sonra 5 kez daha plan değişikliği istedi. Ancak araziye otel yapmak isteyen şirketin talebi İBB Meclisi tarafından 14 Nisan 2011 tarihinde oybirliği ile reddedilmişti. Taşyapı 7 Kasım 2014'de talebini Bakanlığa yinelemiş, İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu değişiklik talebini gündemine almıştı.

Plan değişikliği “17 – 25 Aralık Soruşturması”nda da gündeme gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlara, yasal itiraz süresi olan 17 Aralık 2015 tarihine kadar itiraz edilebilecek.