Adıyaman Gölbaşı ilçesinde Belediye Başkanını eşi Birgül Özdemir öncülüğünde (TOGEM) Toplumsal Gelişim Merkezi açılıyor .
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in eşi Birgül Özdemir tarafından ilçede açılacak olan merkez ile ilçe merkezi ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak. Gölbaşı TOGEM’in kuruluşu ile ilgili son aşamaya gelinirken, ürünler raflardaki yerini alıyor.
Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım etmek amacıyla böyle bir merkez açtıklarını kaydeden Birgül Özdemir kısa bir süre sonra açılacak olan merkezin başkanlığını da gönüllü olarak yaptığını söyledi.
Birgül Özdemir, TOGEM’in amacı yoksul vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak,mesleki eğitim kursları düzenleyerek iş kurma ve iş bulma konusunda vatandaşlara yardımcı olmak olduğunu ifade ederek, “Ayrıca okula gitme imkanı olmayan öğrenciler için yurt ve barınma ihtiyaçları konusunda yardımcı olmak amacıyla Toplumsal Gelişim Merkezi’ni ilçemizde faaliyete geçiriyoruz. Burada gönüllük esasına göre çalışan 60 kadar arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız her hangi bir maddi beklenti olmadan yardımcı oluyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışarak çeşitli kurslar açmayı planlamaktayız. Bu kurslarla ilçemizde bulunan usta öğreticilerle kurslar açıp merkezimize kayıtlı olan vatandaşlarımıza sertifika verip iş bulma ve iş kurma konularında yardımcı olacağız “dedi.