SAMSUN (AA) - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Terme ilçesi afet kapsamına alınmalıdır" dedi.

Zeybek, Terme ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

Sel felaketinden en çok zarar gören Evci ve Sakarlı mahallelerinde vatandaşlarla görüşen Zeybek, "Sel nedeniyle oluşan zararlarınız büyük olabilir. Ancak ilgili kurumlar tarafından yapılacak tespitlerde sizlere verilecek zarar ödemeleri düşük olabilir. Bu nedenle, ev ve iş yerlerinizde oluşan zararlarla ilgili kendiniz de ayrıca hukuki haklarınızı kullanın. Terme ilçesi yaşadığı sel felaketleri nedeniyle afet bölgesi ilan edilmelidir. Burada zarar gören vatandaşlarımızın zararları tam olarak karşılanmalıdır" diye konuştu.

Terme ilçesinde Evci ve Sakarlı mahallelerinde bulunan dere yatakları ve köprülerin plansız ve yanlış olduğunu ileri süren Zeybek, şunları kaydetti:

"Sel sadece Evci ve Sakarlı mahallelerinde zarara yol açmamış. Başka mahallelerde de fırtına ağaçları yerle bir etmiş, tarlalarda büyük zararlar var. Zararların karşılanması için siyasal düşünmemek gerek. Burada zararı Terme halkı yaşamıştır. Hep birlikte bu zararların karşılanması için, sel felaketlerinin bir daha yaşanmaması için çalışmalıyız. Biz Samsun için varız. Derelerde mutlaka tersib bendi yapılmalıdır. Buradaki derelerde köprüler yanlış yapılmış. Bu bölgede yağışlardan doğabilecek sel felaketlerinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapılmalı. Bu konuda hep birlikte çalışmalıyız. Dere yatakları mutlaka yeniden elden geçirilmeli. Terme ilçesinin afet kapsamına alınması için ben elimden gelen çalışmayı yapacağım. Terme halkına geçmiş olsun diyorum."