Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu halkının hizmeti çok daha fazla hak ettiğini söyledi.
Başkan Babaş, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı İstişare Toplantısına katıldı. “2023 Lider Ülke Türkiye” hedefi doğrultusunda Kastamonu’yu dünya şehri yapmaya kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Babaş, Türkiye’de hizmet anlayışının büyük bir değişim yaşadığını belirterek, bu değişim sayesinde Türkiye’de toplumun ihtiyaç duyduğu hakların ve özgürlüklerin yanı sıra siyasette üslubun, seviyenin ve dinamizmin geldiğini kaydetti. Türkiye’de birçok yatırım ve hizmetin gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Babaş, “Bölgemiz ve ilimiz de bu gelişmelerden yararlanarak kısa sürede hızlı bir gelişme sürecine girdi. Bunun sonucunda, yıllar önce hayal bile edemeyeceğimiz Ilgaz Tüneli, havalimanı, üniversite, devlet hastanesi, bölünmüş duble yollar gibi dev yatırım ve projelerin tek tek hayata geçtiğini mutluluk içinde görüyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; Kastamonu bir medeniyet ve maneviyat şehridir. Kastamonu ili, bir evliyalar diyarı, şehitler beldesidir. Kastamonu halkı, kendisine hizmet edilmesini, herkesten çok hak etmektedir” dedi.
“KASTAMONU'YU, BİR HUZUR VE MUTLULUK BELDESİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Belediyeciliği, halkı mutlu etme sanatı olarak tanımlayan Başkan Babaş, hayattaki en büyük mutluluğun başka insanları mutlu etmek olduğunu ifade ederek, “Belediyecilik halkın ihtiyacını gidermektir. AK Partili bir belediye olarak halkın mutluluğu için Kastamonu’da hizmet seferberliği ilan ettik. Kastamonu’nun güzelleşmesi için önemli projeleri faaliyete geçirdik. Yakın bir zamanda bu projelerimiz hayata geçtiğinde, nasıl hizmet ettiğimizi, sözlerimizi nasıl tuttuğumuzu, sizlere göstererek, Kastamonu'nun gelişip güzelleşmesinin mutluluğunu sizlerle birlikte yaşayacağız. Kastamonu'yu, öncelikle yaşanacak bir şehir, bir huzur ve mutluluk beldesi yapmak istiyoruz. Bir ülke politikası olan "2023 Lider Ülke Türkiye" hedefimiz içerisinde Kastamonu için de bir hedef belirledik: Bu hedefimiz de "Dünya Şehri Kastamonu" hedefidir” şeklinde konuştu.
“İSLAM COĞRAFYASINDA YAŞANAN ACILAR VE AKAN GÖZYAŞLARI MUTLULUĞUMUZU GÖLGELİYOR”
Türkiye’nin son yıllarda birçok alanda büyük yol kat ettiğine işaret eden Babaş, şunları söyledi:
“Bu durum dış güçler tarafından hoş karşılanmadı. Bu nedenle de Türkiye üzerinde birçok oyun oynandı. Oynanan oyunlar Milletimizin iradesi doğrultusunda boşa çıktı. Türkiye emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Bizler ülkemizde barış, huzur ve mutluluk içinde yaşarken, İslam coğrafyasında yaşanan acılar, akan kan ve gözyaşları, bu mutluluğumuzu gölgeliyor. Özellikle İsrail'in Filistin'de 8 Temmuz’dan bu yana, Hamas’ı bahane ederek Müslümanlara yönelik olarak sürdürdüğü saldırılarda çok sayıda masum insan hayatını kaybetti. İsrail'in bu saldırılarının yanı sıra dünyanın pek çok yerinde acılar yaşandı ve halen de yaşanıyor. Doğu Türkistan'da, Arakan'da, Irak'taki Telafer, Musul ve Kerkük'de, Suriye'de, Mısır'da, Bosna'da ve dünyanın başka yerlerinde yaşanan zulüm ve acılara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir.”
Orta Doğu’da yaşanan vahşete karşı duran tek ülkenin ise Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, Müslüman olan ülkelerin katliamlara karşı ses çıkarmamalarına anlam veremediğini belirtti.
“LİDER ÜLKE VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNE İNANIYORUZ”
Türkiye’nin ulusal ve uluslararası başarısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile olabileceğini ileri süren Başkan Babaş, şunları söyledi:
“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye hedefinde Türk milletini adaletli, merhametli ve güçlü liderliğiyle tanıştırmak ve dünyaya barış ve huzur getirmek vardır. Biz de bu nedenle lider ülke ve güçlü Türkiye hedefine inanıyor ve tüm halkımızı bu hedefe ulaşmak için bizimle birlikte çalışmaya davet ediyoruz. ‘Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ diyoruz. Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında Türkiye'yi, başta ekonomi olmak üzere her alanda dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına yükseltmek ve dünyada söz sahibi yapmaktır.”