Mehmet CANDAN/ İZMİR, () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 12 Eylül olaylarını konu alan 'Kafes' filmini basın mensuplarıyla birlikte izledi. Film sonunda konuşan Vural, "Ülkücü hareket çok mağdur olmuş bir harekettir. Onurlu bir hareket olmasına rağmen bunu topluma iletme noktasında eksikliklerimiz oldu. Kafes filmi bu bakımdan önemli bir örnek" dedi.
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, geçtiğimiz günlerde vizyona giren yönetmenliğini Mehmet Kaplan üstlendiği başrollerini ise İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu ve Fırat Şahin'in paylaştığı Kafes filmini izledi. Vural, çekimleri Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ve Ulucanlar Cezaevi'nde yapılan, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan ve işkenceye maruz kalan gençlerin hikayelerinin anlattığı filmi çok beğendiğini belirtti.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve MHP İzmir Milletvekili adaylarının da katıldığı özel gösterim sonunda konuşan Vural, "Kafes filmi ülkücü hareketin mücadelesini, aşklarını hem insan olarak hem de ülkücü olarak savundukları değerlerini aktarıyor. Ülkücü hareket çok mağdur olmuş bir harekettir. Onurlu bir hareket olmasına rağmen bunu topluma iletme noktasında eksikliklerimiz oldu. Kafes filmi bu bakımdan önemli bir örnek. Yönetmenine oyuncusuna teşekkür ediyorum. Biz o dönemleri yaşadık. Çok sıkıntı çeken arkadaşlarımız oldu. Ama tek savundukları vatandı, o bakımdan bu hareket bugünlere o arkadaşlarımızın katkısı sayesinde geldi. Onlar bayrağı indirmeden, eğilip bükülmeden bu hareketi bugünlere getirdiler. O günlerde yaşadıklarımızdan binlerce senaryo çıkar. O gün ki dertleri sadece ve sadece okula gitmek, vatan üzerine kurulan tuzakları bozmak için fikir üreten bir hareketin ne kadar sıkıntılar çektiğini ortaya koyuyor. Kafes filmi bu bakıma bir başlangıçtır. Allah hepsinden razı olsun. O gün haklı bir mücadele, bugünde devam ediyor. Umarım bundan sonrada bu hareket ülküleri çerçevesinde milletine daha iyi hizmet edebilecek bir noktaya gelecektir. Biz ülkücüler olarak ülkesini karşılıksız sevenleriz. Bir insan olarakta ülkücüler, duygularıyla aşklarıyla bu siyasi yaşamın içinde mücadele etti. Bu bakımdan herkesin bu mücadeleyi tanıması ve yakından görmesi bakımından bu film büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI