Alpler Enerji ve Liman Madencilik Hizmetleri A.Ş., Çevre ve Şehircilik Banklığı’na Bartın’ın Beşköprü köyü Mugada plajına yakın mevkiinde, Zafer Termik Elektrik Santrali yapımı için ÇED başvurusunda bulundu.
Alpler Enerji ve Liman Madencilik Hizmetleri A.Ş., Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği projede, Bartın ili, Merkez ilçesi, Beşköprü köyünde, 1320 MWe /1348,05 MWm kurulu güce termik santral kurmanın planlandığını belirterek, kurulması planlanan santralin ekonomik ömrünün 49 yıl olduğu vurgulandı. Projede, termik santralin kaplayacağı toplam alan yaklaşık olarak 138 ha olduğu ve bunun yaklaşık 112 hektarı santral alanı ve kömür depolama alanını oluşturmakta olup 26 hektarı ise kül depolama alanı için ayrılacağı belirtildi.
“PROJE UYGUN BULUNUP ÇED SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR”
Mugada Beşköprü köyünde yapılması planlanan termik santralle ilgili Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Bartın merkez ilçe Beşköprü köyü mevkiinde Alpler Enerji ve Liman Madencilik Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Zafer Termik Elektrik Santrali ve Kül Depolama Alanı Projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvurusu Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Bartın Valiliği’ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" denildi.