AK Parti Ankara Milletvekili aday adayı Orhan Tatlı, sürecin ancak Türkiye’deki bütün halkların ittifakıyla nihayete erdirilebileceğini belirterek, bütün kesimlere birbirlerinin düşüncelerine saygı gösterme çağrısı yaptı.
AK Parti’nin Trabzonlu olan Ankara Milletvekili aday adayı Orhan Tatlı, aday adaylığını Diyarbakır’da açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Tatlı, anadili Rumca olan bir siyasetçi olarak, Ankara’da AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu belirtti. Tatlı, "Bunu Diyarbakır’dan duyurmak istememin nedeni Türkiye’nin önümüzdeki süreçte 3 önemli konu üzerinde çalışma yapmasıdır. Bunlar, çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemidir. Çözüm süreci de, yeni anayasa da, başkanlık sistemi de ancak Türkiye’de yaşayan bütün hakların ittifakıyla gerçekleşebileceğini düşünüyorum" dedi.
Trabzon ile Diyarbakır’ın kardeşliğinin bütün sorunların üstesinden geleceğini düşündüğüne de dikkat çeken Tatlı, "Karadenizliler ve Kürtler eğer oturup, çözüm sürecini beraber konuşurlarsa, birbirlerine saygı gösterirlerse ve birbirlerinin siyasi düşüncelerine saygı duyarlarsa bu sürecin hedefe ulaşabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Bir Trabzonlu olarak Diyarbakır’da siyaset yapabildiğini, basın toplantısı düzenleyebildiğini ve siyasi düşüncelerini açıklayabildiğini anlatan Tatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Diyarbakırlı bir Kürt kardeşim, HDP’li bir kardeşim de Trabzon’a geldiğinde çalışmalarını yapabilmelidir. Buna da Karadeniz halkı saygı göstermelidir. Biz çözüm sürecini savunuyoruz. Milleti dinlediğimizde herkes sürecin başarıya ulaşmasını istiyor. Bunun için bütün Karadenizlilere ve bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Bütün siyasi partilerin fikirlerine, toplantılarına ve mitinglerine saygı duyarsak, herkes de bizim görüşlerimize ve toplantılarımıza saygı duyar ve ve bu vesile ile çözüme ulaşırız."