GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Tüm işaretler ve göstergeler önümüzdeki sezon Karadeniz'de bereketli bir palamut avı gerçekleşeceği yönünde. Karadenizli palamuda doyacak" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de son bir haftadır kıyı balıkçıları tarafından palamut avcılığı yapıldığını söyledi.

"Tüm işaretler ve göstergeler önümüzdeki sezon Karadeniz'de bereketli bir palamut avı gerçekleşeceği yönünde. Karadenizli palamuda doyacak" diyen Arslan, "Denize açılan kıyı balıkçılarımız onlarca palamut ile kıyıya dönüyor, tezgahlar palamutlarla dolup taşıyor. Karadeniz'de önümüzdeki sezon palamut açısından geçtiğimiz yıldan daha iyi bir av sezonu yaşanacağı yönünde beklentilerimiz var" ifadelerini kullandı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'den itibaren sona ermesinin ardından büyük balıkçı takımlarının da palamut avı yapmaya başlayacağını dile getiren Arslan, "Av yasağı nedeniyle palamut avı bir haftadır kıyı balıkçılarımız tarafından gerçekleşiyor. 1 Eylül'den itibaren tezgahlarda palamut daha da bollaşacaktır" diye konuştu.

Arslan, Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun tanesinin 7 ile 10 liradan satıldığını sözlerine ekledi.