Bağlar ilçesindeki özel bir eğitim merkezindeki kurslarda çocuklara terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı ve örgüte katılımlarını sağladığı iddiasıyla bir süre önce tutuklanan Bahar U. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, İl Emniyet Müdürlüğüne, Bahar U'nun "Bir gençlik merkezinde düzenlenen kurslara katılarak çocuklara ideolojik eğitim vermek suretiyle silahlı terör örgütüne katılmalarını sağladığı" yönünde ihbar üzerinde sanığın yanındaki 18 yaşından küçük bir çocuk ile gözaltına alındığı belirtildi.
Bahar U'nun üzerinde yapılan aramada "Musa" yazılı küçük çizgili kağıda sarılı hafıza kartı, flaş bellek ve telefon hafıza kartları ele geçirildiğine yer verilen iddianamede, materyaller üzerinde yapılan incelemede PKK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini öven, meşru gösteren ve bu yöntemlere başvurulmasını teşvik eden nitelikte ses dosyalarının bulunduğu kaydedildi.
Hafıza kartında "Amed İl Yönetimine Bireysel Faaliyet Raporumdur" başlıklı raporun bulunduğu aktarılan iddianamede, söz konusu belgede yapılan incelemede, terör örgütünün Kayapınar ilçesinde gerçekleştirdiği eylem ve faaliyetlerinin anlatıldığı, bu faaliyetler sırasında yapılan harcamaların da belgede yer aldığı belirtildi.
İddianamede, şu bilgilere yer verildi:
"Hafıza kartında bulunan diğer belgelerde ise PKK'nın faaliyeti çerçevesinde eylem yapılması gerekliliğinde söz edilerek 'direniş' çağrısı yapıldığı tespit edildi. Başka bir belgede de PKK'nın alt örgütlenmesi olan YPG'nin Suriye'de gerçekleştirdiği faaliyetleri ve elde ettiği başarıdan söz edilerek, bunun Türkiye'de gerçekleştirilecek faaliyetlerde de göz önünde alınması gerektiğine ilişkin bilgiler yer alıyor."
İddianamede, sanığın üzerinde ele geçirilen belgelerde, terör örgütü üyelerinin yaptıkları toplantı veya faaliyetleri sırasında hazırlayıp sundukları raporların da bulunduğu belirtildi.
Terör örgütü ile bağlantısının bulunmadığını savundu
Sanık Bahar U'nun savunmasında, iş bulmak amacıyla Manisa'dan Diyarbakır'a geldiğini, telefoncudan satın aldığı cep telefonun üzerinde bulunan hafıza kartının içerisinde ne bulunduğu konusunda bilgi sahibi olmadığını, flaş belleği ise Sümerpark'ta yerde bulduğunu ileri sürdüğü belirtilen iddianamede, sanığın terör örgütü ile bağlantısının bulunmadığını öne sürdüğü ifade edildi.
İddianameye göre, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezalandırılması isteniyor.

Kaynak:Sabah