Florida'da yerel medyada yer alan haberlere göre Fort Lauderdale Havalimanında silahlı saldırı meydana geldi ve 5 kişi hayatını kaybetti. 

Silahlı saldırıda en az 8 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. 

Havaalanında tesadüfen bulunan Beyaz Saray eski Sözcüsü Ari Fleischer de Twitter mesajında, "Lauderdale Havaalanı'ndayım. Ateş edildi. Herkes kaçıyor." bilgisini verdi.

Saldırının Terminal 2’de bagaj bekleyen yolcuların olduğu alanda meydana geldiği, saldırganın Star Wars tişörtü giydiği iddia ediliyor. 

Saldırgan gözaltına alındı. Polis, ikinci bir saldırgan olabileceği şüphesi üzerine havalimanında geniş çaplı arama yaptı. 

​Bölgeyi kontrol altına alan polis, yaralanmayan yolcuları olay yerinden tahliye etti. 

Saldırıyı tek kişinin düzenlediği bilgisi var. 

Son dakika.. ABDde havalimanında silahlı saldırı

Olayın Terminal 2'nin bagaj teslim bölümünde meydana geldiğini bildirdi.


SİLAHI BAGAJINDAN ÇIKARMIŞ

Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı’nı kana bulayan 26’li yaşlardaki saldırgan Esteban Santiago’nun, saldırıda kullandığı silahı bagajından çıkardığı ortaya çıktı.

Alaska’dan, Kanada bağlantılı olarak Florida’ya gelen Santiago, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Terminal 2’de bagajını aldıktan sonra tuvalete gitti. Burada bagajından, check-in işlemini yaptırdığı silahı çıkaran saldırgan hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmeye başladı. Havalimanında büyük bir kaosa yol açan olay sırasında yolcular kendilerini koruyabilmek için apron da dahil değişik yerlere kaçışırken, 5 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan 8 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer Santiago’nun, Alaska’dan uçağa bindiği sırada silahını beyan etmiş olduğunu, içinde silah olan bagajın uçağın kargo bölümünde taşınacağından buna izin verildiğini belirttiler

Polis, olay yerindeki yolcuları güvenlik gerekçesiyle tahliye etti. Dört terminali bulunan havalimanında günde 73 bin yolcuya hizmet ediliyor.

KAYNAK:HÜRRİYET