Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, beraberindeki heyetle Ankara Sanayi Odasını (ASO) ziyaret ederek, müteahhitlerle bir araya geldi.

Tanzanya heyetinin ziyaretine ASO Yönetim Kurulu Üyesi ve DEIK Türkiye-Tanzanya İş Konseyi Başkanı Aytaç Dinçer ev sahipliği yaptı. Ziyarette Ankara sanayisi hakkında bilgiler veren Dinçer, "Tanzanya bizim çok sevdiğimiz ve ilişkilerimizi artırmak istediğimiz ülkelerden birisi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık yaptığı Tanzanya’ya ziyaretleri, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdi. Bu ziyaretler ayrıca Tanzanya’ya verdiğimiz önemi gösteriyor. Türkiye’nin en büyük inşaat firmaları Ankara Sanayi Odasının üyesidir. Biz de ASO olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek Tanzanya ile ticari ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Tanzanya Büyükelçisi Kiango Kiondu ise, ülkesinde inşaat sektöründe önemli fırsatlar bulunduğunu belirterek, Ankaralı inşaat firmalarını Tanzanya’da görmek istediklerini dile getirdi. Birçok sektörde Türk yatırımcılarla işbirliği yapabileceklerini söyleyen Büyükelçi Kiondu, "Özellikle Tanzanya’nın Ngorongoro eyaletinde yapılması planlanan müze inşaatı, turistik otel inşaatı, yol çalışması ve Ngorongoro krateri teleferik yapımı konularında Ankaralı müteahhitler ile işbirliği yapmak istiyoruz" diyerek Ankaralı müteahhitleri ülkesine davet etti.