HAKKARİ (İHA) – Hakkarili hemşire adayları, düzenledikleri etkinlikle Hemşireler Haftası’nı kutladılar.
12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Hemşireler Haftası kapsamında Hakkâri İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenlediler. İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, Okul Müdürü Sevda Aslan, öğretmen, öğrenci ve velilerin yanı sıra her yaştan çocuklarında katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sevda Aslan, hemşirelik mesleğinin geçmişten günümüze önemine vurgu yaparak, insanlık için önemine değindi.
Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösteri eşliğinde devam eden etkinlik, okunan şiirler ve sahnelenen skeçlerle devam etti.
12. sınıf öğrencileri ve aynı zamanda hemşire adaylarının sahnede bütün davetliler önünde ettikleri yemin esnasında heyecanlı anlar yaşanırken, öğrenciler mezuniyet öncesi hemşirelik mesleğine de ilk adımı atmış oldular. Yapılan yemin törenin ardından program, öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel türküler eşliğinde son buldu.