Doğa ve tarihin birleştiği, altın rengi kumsallarının masmavi Akdeniz’i kucakladığı Mersin’in ünlü tatil beldesi Kızkalesi yaza hazır.
Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, bölgedeki tesislerin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve artık tatilcileri ağırlamaya hazır olduklarını kaydetti. Kızkalesi’ndeki turizm işletmelerinin hizmet kalitesinin sürekli olarak yükseldiğini ve beldenin Türkiye’nin önemli tatil beldelerinden birisi haline geldiğini belirten Çalışkan, “Tesislerimiz yaz turizmiyle ilgili, tatilcilere en iyi hizmeti sunabilmek için tüm eksiklerini giderdi. Yeniliklerini gerçekleştirdi. Doğa, tarih, deniz ve konaklama hizmetleri bakımından Antalya’dan hiçbir eksiğimiz yok. Türkiye’nin turizm yıldızı olan Kızkalesi bu sezon parıltısını daha arttıracaktır” dedi.
Türkiye’nin başta doğu bölgeleri olmak üzere birçok bölgesinin halen kara kışa teslim durumdayken Kızkalesi sahillerinde baharın yaşandığını ifade eden Çalışkan, “Kızkalesi yılın dört mevsimi turizme imkan veren bir bölge. Yazın denizin keyfini çıkartan tatilciler, denize girilmeyen mevsimlerde de pırıl pırıl güneş altında, sahillerde yürüyüş yapabilir, sınırsız hizmetin verildiği dört yıldızlı otellerimizde konaklayabilirler. Ayrıca yılın her mevsimi, birer açık hava müzesi niteliğindeki bölgemizdeki tarihi eserleri gezip görebilirler” diye konuştu.