Avrupa’daki Emirdağ-Daydalılar Dayanışma Derneği (ADAYDA) Başkanı Ali Yentür ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Hollanda’dan Eskişehir’e gelerek Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği’ndeki (ESAB) şair ve yazarlarla buluştular.
ADAYDA Başkanı Ali Yentür, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehir’deki şair ve yazarlarla görüşmek için kente geldiklerini belirtti. Yentür, "Eskişehir’de kültür ve sanat çalışmalarını yürüten şairler ve yazarlar, gerek yaptığı etkinliklerle, gerekse yayınladığı eserlerle Eskişehir kültürümüze ve sanatımıza büyük katkılar sağlamaktadırlar. ESAB’ta bulunan şair ve yazarlar, Avrupa’da da bizleri yalnız bırakmamaktadır ve Avrupa’daki temsilcilikleri vasıtasıyla bizlerle iletişime geçerek, yayınladıkları eserleri Avrupa’daki Eskişehirli ve Emirdağlılara ulaştırmaktadırlar" dedi.
Emirdağ ilçesine bağlı Daydalı Köyü’nün göç vermesi sebebiyle, köy halkı çoğunluğunun yurt dışında ve özellikle Hollanda, Belçika ve Fransa’da yaşadığını ifade eden Yentür, "Daydalı Köyü halkının çoğunluğu Hollanda’da yaşadığından dernek merkezi Hollanda’dadır. Avrupa’daki Emirdağ-Daydalılar Dayanışma Derneği adıyla, gençlerimize kültür mirasımızı bırakmak ve köyümüze sahip çıkmak için bir araya gelerek Hollanda’da dernekleştik. Köyümüzde şuan sadece 20 kişi yaşamaktadır ve diğerleri hep gurbette. Avrupa’daki Daydalı köylüleri olarak bir araya gelerek, yıllardır kullanılmayan Daydalı Köyü’ndeki okulumuzu ve bahçesini restore ettiriyoruz. Yaz tatilinde Türkiye’ye geldiğimizde, Eskişehir’de kültürel ve sanatsal faaliyetleri yürütüyoruz. Eskişehir’de 130 bin Emirdağlı yaşadığından, önümüzdeki günlerde, ESAB’la ortaklaşa olarak, Eskişehir’de kültürel ve sanat ağırlıklı ortak etkinlikler yapmak istiyoruz” diye konuştu.
ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ise, Yentür ve Dernek Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.