Anaokulu öğrencileri, Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip Oba Makarna tesislerini mercek altına alarak adeta ikinci adresleri haline getirdiler. Makarnayı çok seven minikler bu lezzetin hazırlandığı dünya markası Oba Makarna tesislerinde makarnanın nasıl hazırlandığını keşfediyor.
Empati İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğrencileri makarnanın tarladan sofraya uzanan tüm üretim aşamalarını Oba Makarna tesislerini gezerek keşfettiler. Gaziantep Organize sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük, Dünyanın ise ikinci büyük makarna tesisine sahip olan Oba Makarna’yı ziyaret eden Empati İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri burada ilk olarak Oba Makarnanın sahip olduğu dünyanın en modern laboratuvarlarında incelemeler yaptılar. Öğretmenleri nezaretinde makarnanın ham maddesi olan buğdayın nasıl analiz edildiğini gözlemleyen minik öğrenciler, daha sonra kendilerine verilen galoş, bone ve dezenfekte edilmiş kıyafetleri giyerek üretim bölümünde incelemeler yaptılar. Makarnanın üretim aşamasında ise adeta sihirli bir yolculuğa çıkan öğrenciler, çeşit çeşit makarnanın nasıl hazırlandığını heyecanlı ve meraklı gözlerle izlediler. Üretim bölümünde artık tüketime hazır hale gelmiş makarnaları yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler, çok sevdiklerini dile getirdikleri spagetti makarnaları ise ellerine alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Oba üretim tesislerinde makarnanın büyülü yolculuğuna çıkan anaokulu öğrencileri gezinin son bölümünde ise idari binalarda görev yapan çalışanları ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet ettiler. Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan, ziyaret süresince yalnız bırakmadığı öğrencilere makarnanın hazırlanış aşamaları ve Oba Makarnanın tarihçesi hakkında bilgiler aktardı. Oba makarna üretim tesisinde inceleme gezilerini tamamlayan öğrencilere, ziyaret sonrası çeşitli makarna yemeklerinden oluşan özel bir menü ikram edildi. Kendilerini ikram edilen makarna yemeklerini severek tüketen minik öğrenciler, gezi için kendilerine üretim tesislerinin kapılarını açan tüm görevlilere teşekkür ettiler.
Sadece Gaziantep’ten İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Trabzon, Samsun gibi illerden de sürekli üniversite öğrencilerinin ziyaret ettiği Oba Makarna Fabrikasında öğrencilere sürekli brifing verilerek makarna üretimi ve tüketimi hakkında bilgiler sunuluyor. Gaziantepli öğrencilerin de Oba Makarna üretim tesislerini adeta mercek altına aldığı ve ikinci adresleri gibi gördükleri ifade edildi.