Dün akşam Samsun DOB’da sergilenen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in doğumunun 100. yılında yazarın en önemli eserlerinden ‘Keşanlı Ali Destanı’ sahnesinden önce sahne çalışanları ve sanatseverler önceki gün Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ı unutmayarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşundan önce kadına olan şiddeti kınayan ve tiyatro sanatçıları adına açıklama yapan koro sanatçısı Leyla Ceren Koç, Özgecan Aslan cinayetine tepki göstererek, kadın cinayetlerinin bu ülkenin yüz karası olduğunu söyledi.
Sanatçı Koç’un konuşmasının ardından sanatçılar ve sanatseverler 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından ‘Keşanlı Ali Destanı’ oyunu sergilendi.

Sanatçı ve sanatseverler olarak Özgecan olayına duyarsız kalmamaları gerektiğini ifade eden Samsun DOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Mehmet Ortaç, “Bu olay başta devlet büyüklerimizden ve halkamızın tüm kesimlerine kadar kamuoyu vicdanında bir yara oluşturdu. Sanatçılar ve sanatseverlerde buna duyarsız kalamazdı. Onlarında istediği ile dün akşamki temsilimizi Özgecan ve onun gibi daha önce hayatını kaybetmiş değerli kadınlarımıza hitap ettik. Bu istek tamamen sanatçılarımız ve sanatseverlerimizden geldi. 1 dakikalık saygı duruşunda bizde camiamız içerisinde kamuoyu vicdanında seyircimiz ile tek vücut olduk. Bizde bu olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.