KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde av turizmi rehberliği yapan Osman Terzi, 2 yavru karaca ile annelerini görüntüledi.

İlçede Orman ve Su İşleri Bakanlığının onayıyla düzenlenen av turizmi kapsamında avcılara rehberlik yapan Terzi, yaban hayattaki hareketliliği gözlemlemek için ormanlık alana gitti. Alanda keşif yaparken yavru karaca ve annesi gören terzi, karacaların görüntüsünü cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde bir süre otlanan karacaların daha sonra bölgeden ayrıldıkları yer alıyor.

Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küre Dağları Milli Parkı'ndaki avlaklarda keşif yaparken karacaları gördüğünü söyledi.

Önce yavru karaca ile annesini gördüğünü, bir süre sonra diğer yavrunun da yanlarına geldiğini belirten Terzi, "Beraber otluyorlardı. Bir ara yavrunun biri emmek istedi annesi izin vermedi. Bu olaya şahit olduğum için çok heyecanlandım ve mutlu oldum." dedi.

Yabani hayvanların sevilmemesi uyarısını yapan Terzi, insan kokusu sinmesi halinde annelerin yavrularını terk ettiğini ve bunun yavrunun ölümüne yol açtığını kaydetti.