Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, () - ISPARTA Belediyesi 'Gül Şehri Isparta' sloganından yola çıkarak, kente onlarca çeşitten 1 milyon gül dikecek.
Gül dikiminin bu yıl ilkinin gerçekleştirileceğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, kenti güllerle bezemeye hazırlandıklarını belirtti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yönetim ve mühendis kadrosuyla bir araya gelen Başkan Günaydın, çalışmaların cadde, sokak, orta refüjler, kavşaklar başta olmak üzere mahallelerde şahıslara ait bina, sitelerin bahçe ve duvarlarında da yer alacağını aktardı.
Güllerin kademeli dikileceğini, ilk 500 binin dikilmeye başlanacağını vurgulayan Belediye Başkanı Günaydın, "Bugüne kadar şehrimizi diktiğimiz ağaçlarla yeşile büründürdük. Şimdi de Isparta gül hakikatine ulaşacak. 2 sene içersinde şehrimizi 1 milyon gülle donatacağız. Böylelikle Isparta'nın gül şehri olduğu görülecek. Isparta'mız daha da estetik ve güzelliğe kavuşacak. Bu güllerimiz şehir süsleme sanatı ile de bütünleşmiş olacak. Tüm Isparta halkımızın da bu çalışmalarımıza katılmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI