Muş’un Malazgirt Belediyesinin hayata geçirdiği "1071’den 2071’e Malazgirt" projesi kapsamında vatandaşlara 18. Madde anlatıldı.

Malazgirt Öğretmenevinde "1071’den 2071’e Malazgirt" projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, Danışmentgazi Mahallesi sakinlerine 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi hakkında bilgiler verildi. 18. Maddenin faydalarının detaylı olarak anlatıldığı bilgilendirme toplantısında, bu maddenin bir an önce hayata geçmesi gerektiği belirtildi. Toplantıda konuşan Malazgirt Belediyesi Harita Mühendisi Doğukan Burak Yaman; ilçenin gelişmesi, alt ve üst yapının hızla ilerlemesi için 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesinin Malazgirt’te uygulanması gerektiğini ifade ederek, pilot bölge olarak da Danışmentgazi Mahallesi’ni seçtiklerini söyledi.

Malazgirt Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı ise, belediyenin yaptığı çalışmaları vatandaşlara anlatmak ve vatandaşların görüşünü almak için böyle bir toplantı yaptıklarını söyledi. Vatandaşların taleplerini dikkate alacaklarını ve bu doğrultuda çalışacaklarını kaydeden Kırlı, "Yaşanabilir bir Malazgirt için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada siz değerli Malazgirtli kardeşlerimize de çok büyük bir iş düşüyor. 18. Madde uygulansa Malazgirt makûs tarihini yenip modern bir şehir olacak. Kentleşme yolunda en büyük adım 18. Madde. Bu maddeyi uygulamak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Fen ve İmar İşleri Müdürü Ferhat Yuca’nın da 18. Madde ile ilgili bilgilendirme yapmasını ardından toplantı sona erdi.