Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından düzenlenen ‘İyi Hastane Eczacılığı’ projesi yarışmasında Konya Numune Hastanesi eczacıları hazırladıkları proje ile Türkiye 3'ncüsü oldu.
Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘İyi Hastane Eczacılığı’ projesi yarışması Ankara’da gerçekleştirildi. Konya Numune Hastanesi adına yarışmaya katılan Numune Hastanesi eczacıları, ‘Böbrek Yetmezliği Olan Hastalarda Antibiyotik Dozu Tayini’ konulu çalışmaları ile Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu tarafından 3'ncülük ödülüne layık görüldü. ‘İyi Hastane Eczacılığı’ projesi yarışmasına katılarak Konya’yı başarı ile temsil eden Numune Hastanesi eczacılarının ödül alan projeleri hakkında bilgi veren Konya Numune Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez, “2013 yılı Ocak ayından bu yana hastanemizde uyguladığımız ve eczanemizin kalıcı bir klinik hizmeti olan bu çalışmada başta enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerimiz olmak üzere hemodiyaliz ve yoğun bakım hekimleri ile ortak bir çalışma gerçekleştirilmiştir” dedi. Uygulama sonucunda yatan hasta ilaç bakım standardının yükseldiğini ve hasta başına düşen ilaç maliyetinin azaldığını da vurgulayan Dönmez, “Hastanemizde görevine devam eden eczacılarımızın başarısından mutluluk duymaktayız. Hastane yönetimi olarak yeni projelere her zaman destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise, yaptıkları çalışmalar ve Türkiye genelinde elde ettikleri 3'ncülük başarısından dolayı Numune Hastanesi eczacılarına ve idarecilerine teşekkür plaketi vererek memnuniyetini dile getirdi. 89 proje arasından ‘Böbrek Yetmezliği Olan Hastalarda Antibiyotik Dozu Tayini’ projesi ile 3. olmayı başaran eczacıları ve projede emeği geçen tüm sağlık çalışanlarını kutlayan Darılmaz, “Konya sağlıkta ortak akıl ile yönetilen ve projelerin yarıştığı bir il haline gelmiştir” şeklinde konuştu. Dört ay gibi kısa bir sürede 20'ye yakın projenin sağlık çalışanları tarafından kendilerine sunulduğunu söyleyen Darılmaz, “Değerlendirme sonucunda da pek çok proje genel sekreterliğimiz tarafından bakanlığımıza ulaştırılmıştır. Artık hedefi olan, ortak akıl ile yönetilen ve birlik olmayı kavramaya başlayan bir sürece girmiş bulunmaktayız. Yeni başarılar ve verimli çalışmalar mutlaka gelmeye devam edecektir, buna inanıyorum” dedi.