Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - İZLANDA Milli Takım Teknik Direktörü Lars Lagerback, çok iyi bir takım olduğu için Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ile bir kez daha karşılaşmak istemediklerini söyledi. 
Konya'daki 1-0'lık yenilginin ardından basın toplantısı düzenleyen İzlanda Milli Takım Teknik Direktörü Lars Lagerback, Türk Milli Takımını tebrik ederek başladı. Türk milli takımının ülke adına büyük başarı elde ettiğini ifade eden Lagerback, Türkiye'nin şampiyonaya kötü başlamasına rağmen bu noktaya gelmesinde saygı ve sevgi duyduğu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in başarısı olduğunu düşündüğünü vurguladı. Takımı da gençleştirmesinin de olumlu olduğunu söyledi. 
TURNUVAYA EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN GİDECEGİZ 
Avrupa Şampiyonası'nda iki takımın şansları değerlendirmenin şuanda doğru olmayacağını ifade eden Lagerback, "Türkiye takımı iyi ve bizim takımımız da iyi. Turnuvaya en iyisini yapmak için gideceğiz. Umuyorum Avrupa Şampiyonası'nda bir iki sürpriz yaratabiliriz" dedi.
TÜRKİYE GÜÇLÜ TAKIM 
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi yeniden karşısında görüp germek istemediği de sorulan Lagerback şunları söyledi: "Tabiki önceden karşılaştığınız takımlarla karşılaşmak güzel duygu. Açıkçası gruba baktığımız zaman turnuvada ne Türkiye ne de Çek Cumhuriyeti ile karşı mücadele etmek istemeyiz. Çünkü iki takımda güçlü ve kuvvetli takımlar. Başka takımlarla karşılaşmak isteriz."
ATMOSFER ÇOK İYİ
Maçın atmosferi ile ilgili de konuşan Lagerback, "Gerçektan çok güzel ve mükemmeldi. Bir misafir takım içinde bu tür atmosferler güzel oluyor. Türkiye'nin böyle bir taraftara sahip olduğunu görmek görmek futbol adına çok güzel. Taraftarın size gösterdiği desteği görmek ve bu atmosfer içinde olmak bizim içinde keyifliydi" ifadelerini kullandı. ÇOK İYİ FRİKİKTİ
Ay-yıldızlı futbolcu Selçuk İnan'ın golü sırasında hissettiklerini anlatan Lagerback, şöyle konuştu: "Türkiye ve Selçuk'u tebrik ediyorum. Çok iyi firikti. Açıkçası topa yakalaşırken golü atacağını hissetktim. Çünkü o yeteneğe sahip bir oyuncu. Takım olarak da iyi oynadığımızı ve mağlubuyiti hak etmediğimizi düşünüyorum. Ama bu futbol."
AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN SONRA TAKIMI BIRAKACAĞIM
Hedefinde Avrupa Şampiyonası'ndan sonra takımdan ayrılmak olduğunu da belirten Lagerback, "Benim sözleşmem takımla bitiyor. Kapıyı da açık bırakıyorum. Takımla devam eder miyim bilmiyorum. Şuanda devam etmek gibi bir düşüncem yok. Ama bunu turnuvadan sonra göreceğiz. Ayrıca yaş olarak ilerliyorum" diye konuştu.