Muş’un Bulanık ilçesinde çiftçiler, toprak analizinin önemi ve etkili gübreleme yöntemleri konusunda bilgilendirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tarım ve hayvancılığa dair alanından uzman kişilerden eğitim alan çiftçilerimiz, bilgilenerek eksikliklerini gideriyor. Toprak analizinin önemi ve etkili gübreleme yöntemleri konusunda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendisleri tarafından Ziraat Odası Başkanlığı Konferans salonunda seminer düzenlendi. Seminerde bir araya gelen çiftçiler ve mühendisler, ilçede uygulanan tarımsal faaliyetler ile ilgili çiftçiler tarafından yapılan aşırı gübreleme sonucunda toprak yapısında meydana gelebilecek bozulmaları ve gübre maliyeti artışının engellenmesi için çiftçilerimizi bilgilendirildi.

Çiftçilere yönelik düzenlenen seminer kapsamında tarımsal faaliyetlerde daha az maliyetle birim alandan alınan ürünün verimliliğini arttırmak için doğru ve etkili gübrelemenin uygulanabilmesi, toprak analizinin yapılması ile gerçekleşebileceği ve bu kapsamda toprak örneklerinin nasıl alınması gerektiği, analiz sonucuna göre doğru gübre uygulamalarının nasıl yapılacağı anlatıldı. Seminer sonunda katılımcı çiftçilerin sıklıkla karşılaştığı sorunlar dinlenip çözüm önerileri sunuldu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cem Canol, çiftçilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla tarımsal üretim konuları hakkında eğitimlerimizin devam edeceğini belirtti.