İSTANBUL (AA) - Turizm şirketi Setur, Kurban Bayramı tatilinde farklı coğrafyalara düzenlediği, yerel kültürü ve lezzetleri yakından tanımaya olanak veren turlarla misafirlerine dünyayı gezdirecek.

Setur'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin Kurban Bayramı programları arasında, ABD'nin batısı ve doğusuna yönelik iki ayrı paket, farklı rotaları izleyen iki ayrı İspanya turu, 4 ayrı rotada İtalya turu ile Orta Avrupa ve Fransa turları öne çıkıyor.

Şirketin bayrama özel Hindistan-Nepal, Güney Afrika ve Rusya turları da bulunuyor.


- İspanya turları


Setur'un İspanya turlarının ilki, Fransa'nın Atlantik kıyısındaki Bordo ve St. Emilion'dan başlayıp St. Jean de Luz ile devam edecek. İspanya'nın yine Atlantik kıyısında bulunan San Sebastian Bilbao şehirlerindeki şarap tadımları ve dünyaca ünlü Gugenheim müzesi ile sonlanan tur, 30 Ağustos-4 Eylül'de gerçekleştirilecek.

İspanya turlarının ikincisi olan 27 Ağustos-1 Eylül'deki Endülüs turu ise Granada-Sevilla-Malaga kentlerini kapsayacak. Tur programında El Hamra Sarayı ve Cordoba Camii gibi kültür mekanları ile boğa güreşlerinin çıkış mekanı olan Ronda kenti yer alacak.


- İtalya turları


Setur, bayram tatilinde İtalya'yı tercih etmeyi düşünenlere 4 ayrı alternatif sunacak. Venedik, Floransa ve Roma'yı kapsayan 26 Ağustos-2 Eylül'deki klasik İtalya turu, Roma ve Montecatini'de konaklama ve Roma'da Vatikan gezisini içerecek.

31 Ağustos-3 Eylül'de planlanan Como Gölü turunda ise misafirler Alpler'in gölgesinde Avrupa'nın en güzel gölünü tekneyle dolaşma, Milano'da şehir turu yapma ve İsviçre'ye geçerek Lugano'yu keşfetme olanağı bulacak.

Üçüncü rotadaki tur 29 Ağustos-2 Eylül'de Sicilya'ya gerçekleştirilecek. Seyahat, Catania şehir turu, Taormina'da Etna yanardağı manzarası, The God Father filminin çekildiği Savoca kasabası, Siracusa'da Yunan ve Roma tiyatrosu ile Barok kent Noto'yu ziyaret gibi kültür gezintilerini kapsayacak.

Toskana turu ise 30 Ağustos-3 Eylül'de Floransa ile Toskana çevresine düzenlenecek. Tur, efsanevi Çan Kulesi ile Ortaçağ'ın yedi harikasından biri olan Pisa Kulesi, Unesco Dünya Koruma mirası listesinde bulunan, zengin kültür ve sanatı ile "güzel kuleler" şehri St. Gimignano ve ilgi çekici Ortaçağ kenti Siena'yı içerecek.


- Orta Avrupa ve Fransa turları


Setur'un Orta Avrupa ve Fransa'ya yönelik turları ise 26 Ağustos-3 Eylül'de farklı tarihlerde başlayıp biten 6 farklı rotayı izleyecek.

Misafirler Prag-Viyana ve Budapeşte-Prag-Viyana turlarının yanı sıra Fransa'ya Marsilya-Provence ile Nice ve Cote D'Azur turları arasında tercih yapabilecek.


- Güney Afrika, Hindistan-Nepal ve Rusya turları


Setur, 25 Ağustos-2 Eylül'de dünyanın güneyine, Ümit Burnu'na inilen ve safari yapılan Güney Afrika turu da düzenleyecek.

İsteyenler 25 Ağustos-4 Eylül'de düzenlenecek Hindistan- Nepal turunu seçebilecek. Bu tur, Tac Mahal'i ziyaret, Varanasi'de akşam aarti şovu ve "dünyanın çatısı" olarak anılan Katmandu'da 2 gece konaklamayı da içerecek.

Setur, misafirlerine 29 Ağustos-3 Eylül'de yapılacak Rusya Turu'nu önerecek. Tur, Moskova ile St. Peterburg arasında yapılacak tren yolculuğu ile her iki şehirdeki kültürel mekanların ziyaretini kapsayacak.

Setur'un Kurban Bayramı tatilindeki yurt dışı turlarına ilişkin detaylı bilgi "www.setur.com.tr" adresinden edinilebilecek.