Ramazan Bayramına sayılı kala bayram sofralarının gözdesi olan baklava siparişlerinin artmasıyla birlikte Gaziantepli baklava üreticileri üç vardiya 24 saat mesaisiyle çalışarak baklava üretiyor. Her gün tonlarca baklavanın yurt içi ve yurt dışında birçok yere gönderildiği Gaziantep’te bayram baklavası üretimi hakkında bilgi veren Fıstıkzade Genel Koordinatörü Vedat Diri, Ramazan ayı süresince 3 vardiya 24 saat esasıyla çalıştıklarını ve siparişlerin sağlıklı bir şekilde adreslerine ulaşabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.



Gaziantep’te geleneksel baklava üretimi üzerine üç yıldır aralıksız AR-GE çalışmaları sürdüren Fıstıkzade, franchising yöntemiyle baklavayı Gaziantep'ten tüm dünyaya taşımayı başardı. Bugüne kadar Türkiye genelinde Adana, Ankara, Sakarya, Bursa, İzmir, İstanbul, Van, Hakkari, Cizre, Şemdinli ve Nusaybin’de toplam 17 konsept mağaza açtıklarını ifade eden Genel Koordinatör Vedat Diri Fıskızade Baklava konsept mağazası olan Gaziantep, İstanbul, Adana, Bursa, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Hakkari illerindeki baklava ihtiyacının bu mağazalardan karşılandığını ifade ederek Türkiye ve dünyanın her yerine baklava Gaziantep’ten Fıstıkzade baklava gönderdiklerini belirtti.
Bayram nedeniyle yoğun bir taleple karşılaştıklarını da ifade eden Vedat Diri “Türkiye’nin veya dünyanın neresinde olursa olsun kimseyi baklavasız bırakmıyoruz. Artık kargo sistemi her yerde oturdu. Çeşitli ulaşım araçlarının yanı sıra acil durumlarda uçak kargo ile verilen siparişleri anında ulaştırıyoruz. Bayram nedeniyle Gaziantep’te faaliyet gösteren bütün baklavacılar neredeyse 24 saat esasına dayalı çalışıyor. Bu çalışma bayram sabahına kadar devam edecek. Her gün tonlarca baklava Gaziantep’ten alıcılarına gönderiliyor. Bu tatlı telaşın sonunda müşterilerimiz gerçek Gaziantep baklavası yiyor” dedi.

Orijinal Gaziantep baklavasının herkesin sevdiği ama ulaşması çok kolay olmayan bir ürün olduğunu ifade eden Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri artık bu zorluğun sona erdiğini Fıstıkzade ile birlikte orijinal Gaziantep baklavasının bir telefon kadar yakın olduğunu ifade ederek, ''Satış noktalarımızı hayata geçirmeden önce müşterilerimize en iyi baklavayı, en iyi fiyatlarla ve en hızlı şekilde sunmayı hedefledik. Tüm üretim sürecimizi, müşterilerimizin beklentilerini oluşturan hijyen, kalite, doğru fiyat ve hızlı temin hedefleri doğrultusunda planladık. Bu sayede Fıstıkzade markası kısa sürede en popüler baklava markaları arasına girmeyi başardı. Türkiye çapında franchise sistemle toplam 17 konsept mağaza açtık, Türkiye genelindeki yapılanmamız sürüyor. Bu bayram Türkiye ve dünyanın neresinden sipariş gelirse gelsin müşterilerimize baklavanın orjinali olan Fıstıkzade baklava yolluyoruz” diye konuştu.

İHA