Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, güne belediye çalışmalarını mahallinde inceleyip kontrol ederek başladıklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar bugüne Başkan Yardımcısı Ali Bulu, Fen İşleri Müdürü Ali Haydar Tokluoğlu’yla birlikte Erciyesevler Mahallesi’nde yapılan; yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek başladı.
Erciyesevler Mahallesi’nde uygulamaya başladıkları çalışmayla Kayseri’de ilk defa Kocasinan’a özgü taş kullandıklarını hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Kilitli parke taşlarının yerine Avrupa’da kullanılan tarz kaldırımları tercih ettik. Burada Avrupa tarzı model uyguluyor ve malzeme kullanıyoruz" dedi.
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgiler alan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Yola inişlerde ve kaldırıma çıkışlardaki rampalar sadece engelliler için değil bütün vatandaşlar için zeminle eşitlendi. Araçların park yerlerini dikey ve yatay olacak şekilde yapıyoruz. Burada uyguladığımız tarzı Mimarsinan, Fevzi Çakmak, Serçeönü, Sahabiye ve Fatih Mahallesi’nde de uyguluyoruz. Kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra taşmastik, modifiye ve sıhhatli bir asfalt döküyoruz. Çalışmaları bir an önce tamamlamak için yoğun gayret ediyoruz. Çevreye biraz rahatsızlık veriyoruz ancak çalışmalar bitince beklediğimize değecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Erciyesevler Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili olarak vatandaşlarla sohbet eden ve görüşlerini alan Başkan Çolakbayrakdar’a vatandaşlar, "Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Çalışmalar devam ediyor, tamamlanınca çok daha güzel olacak, ellerinize sağlık" şeklinde duygularını ifade etti.