Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Antalyaspor maçının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin için sert açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 3'üncü haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yapmış olduğu açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi. Uslu, "Eskiden Spor Bakanlığı yapmış Mehmet Ali Şahin'in bugünkü açıklamasını çok üzülerek ve şaşırarak izledik. Sayın Aziz Yıldırım'ı biz konuşturmadık, biz geldik. Lütfen siyasetçiler, siyasetlerini yapsınlar. Biz spor adamıyız, siyasete girmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi tahrik etmesinler, rica ediyoruz. Mehmet Ali Şahin'in dikkatini çekiyorum. Kendisi siyasetini yapsın, bu işlere burnunu sokmasın. Milli takımlara oyuncu vermeyenleri, koalisyona diğer partilere benzetiyorlar. Bizi lütfen siyasete sokmayın, daha ağır cevaplar alırsınız. Çok önemli işler olur. İşinize bakın. Türkiye'de her gün bir cenaze kalkıyor. Önce bunları çözün, politika yapın" ifadelerini kullandı.

''SIKINTIMIZ YOK BU TURNUVA İÇİN''

Türkiye Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile ilgili de konuşan Mahmut Uslu, "Ahlaki durumuyla ilgili soru işareti olan, Fenerbahçe formasına ve havlusuna tekme atan, 12 bin seyirciye hareket çeken bir antrenörle ilgili konuşma yaptık. Milli takım ve sporcularla ilgili sıkıntımız yok. Ben 20 yıl fahri olarak hizmet ettim milli takıma, onlar gibi 200-300 bin Euro alarak değil. Açık ve netiz. Bu turnuva için başkan rica etti, bir sıkıntımız yok bu turnuva için. O kişiyle ilgili açık ve net olarak söyledi" şeklinde konuştu.

''HERHANGİ BİR TRANSFER YOK''

Sarı-lacivertli takıma yapılacak transferler ile ilgili de konuşan Uslu, "Herhangi bir transfer yok. 24 saat var. Akşama kadar ne olacağını bilmem ama transfer yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesinde seçim hükümeti ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. CHP ve MHP Genel Başkanlarının söylemlerini Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tavrına benzettiğini dile getiren Şahin, "Geçtiğimiz hafta spor kamuoyunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklaması damga vurmuştu ve 'Ben basketbol milli takımına Fenerbahçe'den oyuncu vermeyeceğim' demişti. Sebebini de açıklamıştı. Bunun gibi milli hükümet diye değerlendirebileceğimiz seçim hükümetine siyasi partiler karşı çıkmamalıydı, kendi içlerinden davet edilen milletvekilleri olduğunda. Ben Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını Aziz Yıldırım'ın tavırlarına benzetiyorum" şeklinde konuşmuştu.