Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi çalışanlarının yine bir etkinliği ile kamuoyu oluşturarak bireyleri bilgilendirdiğini, bilinçlendiğini ve teşvik ettiğini söyledi.
Kan vermek tıbben de yararlı.
Kayseri Kızılay Şubesi işbirliği ile başlatılan “ Gönüllü Kan Bağışçıyıyız“ isimli kampanya ile bireyleri kan vermeye davet eden belediye çalışanları “Toplumda birlikte yaşıyorsak birbirimize bağımlı ve muhtacız. Bugün bir başkasına lazım olan kan yarın bize de lazım olabilir. Bunun için stoklarda gerekli kan olmalıdır. Kan vermek tıbben yararlı ve insan vücudu için gerekli olduğu bilinmektedir. Kan vererek kan hücreleri yenilenmektedir. Vücudun direnci artmakta ve hücre yenilenmesi ile dokularda kan akışı artmaktadır “ dediler.
Bir doktor olarak herkesi kan vermeye davet ediyorum.
Belediye Başkanı olması yanında her şeyden önce bir doktor olarak herkesi kan vermeye davet eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Her yıl geleneksel olarak yapılan kan bağışı kampanyamız bu yıl yine belediye çalışanlarımızın katkıları ile gerçekleştirilmektedir. Bugün saat 10.00 ‘ da başlayan çalışma, mesai bitimine kadar yani saat 17.00 ‘ye kadar devam edecektir. Öncelikle kan veren çalışanlarımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum“ dedi.
Paylaşım, ortak yaşama ve kardeşlik duygularını güçlendiriliyor.
Bu tür kampanyalar ile toplumda bireyler arasında paylaşım, ortak yaşama ve kardeşlik duygularının güçlendirildiğini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, kan verme kampanyası ile 122 ünite kan hedeflediklerini sözlerine ekledi.