GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın kaleme aldığı 'Hz. Muhammed'in Hayatı ve İslam Daveti' adlı kitabını misafirlerine hediye ettiği bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 12 Temmuz'da Huber Köşkü'nde spor ve sanat dünyasından birçok ünlü isme iftar yemeği verdiği anımsatıldı.

Açıklamada, Erdoğan'ın, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın kaleme aldığı, 'Hz. Muhammed'in Hayatı ve İslam Daveti' adlı kitabını misafirlerine hediye ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından okunan ve tavsiye edilen kitap, davetlilere de takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından günün anısı olarak hediye edilen kitabın ilk cildi Mekke dönemini, ikinci cildi ise Medine dönemini anlatıyor. Bin 200 sayfadan oluşan kitapta Kur'an ayetleri referans alınarak Hazreti Peygamberin vahiy öncesi yaşamı, insani ilişkileri, hanif tavrı, vahiyle başlayan peygamberlik ve tebliğ süreci, itirazlar, Müslümanların cahili Mekke ve Medine toplumu ile ilişkileri, yaşadıkları sıkıntılı dönemler ve bir İslam toplumunun inşa süreci ele alınmaktadır."