SAMSUN (AA) - YAŞAR KARAMAN - Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan Akyel ailesi, motosiklet tutkusuyla dikkat çekiyor.

Kızılot Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Akyel ailesinde 53 yaşındaki baba Haluk Akyel, motosiklet tutkusunu zamanla 42 yaşındaki eşi Ayşegül ile 23 yaşındaki oğlu Erol Can ve 22 yaşındaki kızı Seyhan'a da aşıladı. Her birinin farklı bir motosikleti bulunan ve Çarşamba Motosiklet Kulübü üyesi olan Akyel ailesi, çiftçilikten arta kalan zamanlarda motosiklet gezilerine katılıyor.

Baba Haluk Akyel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik yıllarından itibaren motosiklete merakı olduğunu söyledi.

Gençlik yıllarında arkadaşları bisiklet kiralarken kendisinin motosiklet kiraladığını anlatan Akyel, evlendikten sonra da motosiklete merakının sürdüğünü kaydetti.

Motosiklet merakının önce oğluna, sonra eşi ve kızına geçtiğini dile getiren Akyel, "Oğlum çocukluğundan beri benden gördüğü için motosiklete merak saldı. 18 yaşına girince önce ehliyet, sonra da iyi bir motosiklet aldık" dedi.

Bir süre sonra eşinin de motosiklet kullanmayı istediğini ifade eden Akyel, bunun üzerine onun da kullanmayı öğrendiğini, ehliyet aldıktan sonra kendi motosikletini edindiğini söyledi.

Çarşamba Motosiklet Kulübü üyesi olduklarını bildiren Akyel, "Kulübün düzenlediği gezilere ailece gidiyoruz. Yeni arkadaşlar edinip yeni yerler görme fırsatı ediniyoruz. Otomobilim de var ama daha çok motosiklet kullanıyorum" diye konuştu.

- "Motosiklet ile kullanıcısı arasında apayrı bir iletişim var"

Anne Ayşegül Akyel de eşi ve oğlunun motosiklet kullanmayı sevdiklerini, önce yadırgasa da daha sonra kendisinin de motosiklet kullanmayı merak ettiğini anlattı.

Her anne gibi oğlu motosiklet kullanınca korktuğunu, vazgeçirmeye çalıştığına işaret eden Akyel, şöyle konuştu:

"O vazgeçmedi ama sonrasında ben de merak saldım. Şöyle bir şey var; motosikleti almadan önce ekipmanları tamamlamak gerekiyor. Bunlar tamamlanınca hiçbir annenin korkmasına gerek yok. Artık ülkemizde yollar daha güzel, araç sürücüleri daha bilinçli. Benim 25 yıllık ehliyetim var, gerektiğinde tarlada traktör de kullandım. Otomobil de kullanıyorum ama motosiklet bambaşka. Motosikletle baktığın yere gidebilme özgürlüğün oluyor. Bir de motosiklet ile kullanıcısı arasında apayrı bir iletişim var."

Çarşamba Motosiklet Kulübü ile çeşitli gezilere gittiklerinin altını çizen Akyel, "Ordu'ya, Sinop Motosiklet Festivali'ne ailece gittik. Eskiden oğlum ve kızım, bir yere gittiğinde 'çocuklarımı iki tekere koyup nasıl yollayacağım' diye düşünüyordum ama artık motosikletin çok güvenli olduğunu biliyorum. Yeter ki gerekli ekipmanlarınız üzerinizde olsun" ifadelerini kullandı.

Erol Can Akyel ise motosikletle yaptığı gezilere ailesiyle gitmekten büyük keyif aldığını söyledi. Akyel, babası sayesinde başlayan motosiklet merakının artarak devam ettiğini dile getirdi.

Seyhan Akyel de motosiklete küçüklüğünden bu yana ilgisinin olduğunu belirterek, "Küçük bir kaza geçirdim. O biraz korkuttu ama yine de seviyorum. Ağabeyimle birlikte gezilere gidiyorum. Ailece motosiklete ilgimizin olması çok güzel" dedi.