İzmir’in Çeşme ilçesinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açarken, ekipleri yağmur sularını tahliyesi sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Türkiye’nin en önemli tatil bölgeleri arasında yer alan İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ilıca Bölgesi’nde, son 24 saattir devam eden sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle, onlarca ev, iş yerleri, villalar ve araçlar sular altında kaldı. Oluşan baskınlar nedeniyle bazı vatandaşlar evlerini terk ederken, yollar adeta göle döndü. Bölgeye sevk edilen AFAD, sivil savunma ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, zaman zaman bazı metreleri bulan yağmur sularını tahliye için çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettirdi. Mahsur kalan çok sayıda vatandaş ise ekipler tarafından kurtarıldı.
Öte yandan bazı esnaf ve vatandaşlarda, havanın aydınlanmasıyla beraber ev ve iş yerlerindeki biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarfetti. Yaşanan sel nedeniyle şuana kadar herhangi can kaybı yaşanmazken, oluşan zarar ise kurulan özel ekip tarafından tespit edilecek.