Ardahan’ı Türkiye’nin en uç noktası olmaktan çıkararak Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan bir başlangıç noktası yapmada tarihi görevler üstlenen Ardahan Üniversitesi’ne devletin zirvesinde yer alan isimler tarafından önemli ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ardahan Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Ziyaret programı çerçevesinde Bakan Çavuşoğlu, Ardahan Üniversitesi Yerleşkesi’nde golf tesisinin açılışını yaparak Rektörlük Makamını ziyaret etti. Ziyaret sırasında üniversitemizin yerleşke alanı başta olmak üzere akademik-idari-sosyal yapıları da gezip yakından inceleyen Bakan Çavuşoğlu, “Ardahan’a çok güzel bir üniversite kampüsü kurulmuş...” diyerek, Yenisey Yerleşkesi’yle ilgili beğenisini dile getirdi.
Türkiye’deki Üniversite Yerleşkeleri Arasında “İlklerden” Biri Olan Golf Sahasının Açılışını Bakan Çavuşoğlu Yaptı
Ziyaret programı kapsamında Bakan Çavuşoğlu Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi Golf Sahası’nın açılışını yaptı. Törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ile Muharrem Coşgun, Ardahan il protokol üyeleri, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, ARÜ’lü akademik-idari personeller ve çok sayıda yerel-ulusal basın temsilcisi katıldı.
Tören ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez’in açış konuşması ile başladı.
Prof. Dr. Söylemez: “Türk Gibi Başla, İngiliz Gibi Sürdür, Alman Gibi Bitir.”
Golf sahasının yapımı sürecinde emeği olanlara teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Söylemez, “Türk gibi başla, İngiliz gibi sürdür ve Alman gibi bitir.’ şeklinde bir özdeyiş vardır. Bu söz; bir işe şevkle başlamayı, azim ve gayretle devam etmeyi ve sabırla bitirmeyi anlatmaktadır. Biz de şevk ile başladık. Çetin Bey’in azmi, Genel Sekreterimiz Ercan Bey’in sabrı ve Özgür Bey’in gayreti ile bu sahayı bitirdik. Öte yandan Federasyon Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun ısrarı ve Ardahan Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in destekleri olmasaydı bugün belki burada olmayacaktık.” diye konuştu.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan’a golf sahası yapılması fikrini federasyon olarak gündeme getirdiklerinde çeşitli zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Ardahan’a golf sahası yapma hayalimiz 2005 yılında başladı. Bugün Ardahan’da golf sahasını hizmete sokmanın gururu içindeyiz. Ardahan’da herkes bu işe sahip çıktı, destek oldu, omuz verdi. Özellikle 2005 yılında beni buraya getiren ve önayak olan Metin Çimli kardeşime huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.
Ardahan Üniversitesi’nde inşa edilen golf sahası sayesinde Ardahan’daki gençlerin dünya çapında ülkemizi temsil edeceğine inandığını söyleyen Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “Çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapmaları bizim için çok ama çok önemlidir. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu nedenle güzel tesisimizin ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan başta Golf Federasyonu Başkanımız Ahmet Ağaoğlu olmak üzere, bütün emeği geçenlere ve bu güzel günde bizimle birlikte olan Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Golf sahamızın hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek, golf sahasının üniversitemiz ve ilimiz açısından önemini ortaya koydu.
Bakan Çavuşoğlu: “Ardahan Üniversitesi’ndeki Golf Sahası Bölgemiz ve Ülkemiz Açısından Önemlidir.”
Golf sporunun önemiyle ilgili çeşitli tespitlerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu sporun Türkiye’de geçmiş yıllara dayandığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu spora ilgi duyduğunu kaydetti. Golf sporunun bir ülke için aynı zamanda önemli tanıtım olanağı sunduğunu vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Örneğin Antalya’da golf şampiyonası düzenleniyor ve milyonlarca insan izliyor. Bunun Türkiye’ye sağladığı tanıtım geliri 100 milyon avroya yaklaştı.” diyerek, Ardahan Üniversitesi’nde inşa edilen golf tesisinin bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Bölgemizde golf sporuyla ilgilenen gençler için Ardahan Üniversitesi golf sahasının büyük bir fırsat olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Değerli gençler… Çok şanlısınız. Sizi destekleyen Federasyon Başkanı’nız ve değerli büyükleriniz var. O nedenle inşallah ileride çok başarılı olacaksınız. Daha saha bile olmadan Türkiye şampiyonluğu elde ettiniz. Sizin gibi yetenekli gençlerin başarısına şaşırmamak lazım... İleride sizden Türkiye şampiyonluğu ve milli takımlarda dereceler bekliyorum. Ayrıca bir ağabeyiniz olarak sizleri Antalya’da misafir etmek istiyorum.” sözleriyle, Ardahan’daki sporculara seslenerek güzel bir davette bulundu.
Türkiye’de son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde golf sporuyla toplumun her kesiminin ilgilenmeye başladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin golf sporu için avantajlı alanlara sahip olduğunu ve uzun yıllardır oynandığını söyleyebiliriz. Antalya’da 16 tane golf sahası var. İstanbul’da 2 saha var. Ankara’da 9 çukurluk bir saha yeni bitti.” diyerek, söz konusu sporun yurt çapında daha fazla yayılmasını arzuladıklarını bildirdi.
Bakan Çavuşoğlu’ndan Rektörlük Makamına Ziyaret
Açılış töreninin ardından Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri, birlikte Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Rektörlük makamındaki ziyaret sırasında Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Golf Federasyonu arasında imzalanan bir protokolle “golf sahasının bakım ve kullanım hakları” üniversitemize devredildi.
Bakan Çavuşoğlu: “Ardahan’a Çok Güzel Bir Üniversite Kampüsü Kurulmuş…”
Ardahan Üniversitesi’ne ziyareti sırasında Yenisey Yerleşkesi’nin manzarası, çevre düzenlemesi ve mimari yapısını çok beğendiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “14 yıl önce, 2001 yılının son aylarında Ardahan’a gelmiştim. Şimdi Ardahan çok değişmiş ve gelişmiş. O zamanlar üniversite yoktu. Şimdi çok güzel bir üniversite kampüsü kurulmuş. Mimarisini çok beğendim.” diyerek, Ardahan Üniversitesi’ni tebrik etti.