MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, bir kahvehanenin önündeki masaya fırıncı tarafından işletme açılmadan önce bırakılan 25 simit, kimliği belirsiz üç kişi tarafından alındı. O anlar işyerinin güvenlik kamerasına takıldı. Polis, zanlıların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, 9 Temmuz perşembe günü saat 05.15 sıralarında, Bozkurt Mahallesi Bayram Sokak 1 numaradaki kahvehanede meydana geldi. Bir kahvehaneye müşterilere satılmak üzere işletme açılmadan önce fırıncı tarafından simit bırakıldı. Kahvehanenin bahçesinde tepside duran 25 simidi gören kimliği belirsiz kapüşonlu hırsız, bir süre çevreyi gözetledi. Ardından bahçeye girip simitleri çalan hırsız, tepsiyi motosikletteki iki arkadaşına verdi. İkisi motosiklette diğeri yaya üç hırsız ardından kahvehanenin önünden uzaklaştı. Sabah işyerine gelen işletme sahibi evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Adil Dönmez, simitleri yerinde göremeyince bırakmayı unuttuğunu sandığı fırıncıyı aradı. Fırıncının simitleri bıraktığını söylemesi üzerine güvenlik kamerasını kontrol eden Dönmez, hırsızlığı gördü. Dönmez'in ihbarı üzerine polis, hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.
Geçen 30 Haziran'da da işyerinde simit hırsızlığının yaşandığını söyleyen işyeri sahibi Adil Dönmez, "Biz karnı aç birileri tarafından çalındığını sanıp şikayetçi olmamıştık. Ancak bu kez şikayetçiyiz. Karnı aç olduğunu söyleseydi zaten çay ve simidi ücretsiz ikram ederdim" dedi.

FOTOĞRAF