İZMİR'de, Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Onur Mahallesi Körfez Evleri'ndeki Göksel Arsoy Parkı, Yeşilçam'ın Altın Çocuk lakaplı sanatçısı Göksel Arsoy'un da katıldığı törenle hizmete girdi.
Bayraklı Belediyesi tarafından 3 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılan ve Körfez manzarasıyla diğerlerinden ayrılan Göksel Arsoy Parkı'nın açılış törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sanatçı Göksel Arsoy, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar tören öncesi dev ekranlardan Arsoy'un başrolünü oynadığı filmlerden kesitleri beğeni ile izledi.
Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sevgili Göksel Arsoy Cumhuriyet döneminin efsane sanatçılarından biridir. En büyük özelliği de Cumhuriyet değerlerine olan sevgisi, saygısı ve muhteşem Atatürkçülüğüdür. Meclis üyelerimizle beraber karar alıp ismini verdiğimiz bu parka, onun gibi cumhuriyet değerlerine saygılı Atatürk sevdası ile yüreği çarpan bir değere vermekten son derece mutluyuz" dedi.
Başkan Karabağ, Arsoy'un 5 yıl önce Bayraklı'ya geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Göksel Bey'i, Türk filmleri müzikleri adlı bir konser için davet etmiştik. 5 yıl oldu. O konserde tanıştık. Ondan sonra değişik vesilelerle bir araya geldik. 'Göksel Ağabey fırsat olursa isminizi bir parka vermek isterim' dedim. O sözümüzü bugün yerine getirmiş olduk. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Göksel ağabey ve benzerleri sinema sanatımızın önemli simgeleridir. Atatürk, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur' demiştir. Göksel Arsoy gibi cumhuriyet sevdalısı birinin ismini bu parka vererek Atatürk'ün de yolunda olduğumuzu unutturmamak için bir tavır sergiledik. Bu park bu semte önemli bir hizmet olarak geliyor. Körfez evleri, bölgemizin yeni bir yerleşim yeridir. Çok yakında burada bir sağlık ocağı yapacağız. Projeleri hazırlanıyor. Bir kreş alanımız var, onu da yapacağız. Bayraklı'da hizmet yapmaya devam ediyoruz. Osmangazi'de yakında bir park açacağız. Bu parkı sizlere emanet ediyoruz. Göksel Arsoy ismini de sizlere emanet ediyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Her bölgeye eşit hizmet getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
'BENİ SAKIN UNUTMAYIN'
Sanatçı Göksel Arsoy ise Bayraklı'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arsoy, "Şahane Bayraklı'nın güzel insanları teşriflerinizden dolayı sizlere bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Bu doğa harikasını yaratıp benim ismimi vermek vefasını gösteren sevgili başkana teşekkür ederim. Beni çok onurlandırdı. İzmir benim uğurlu şehrim. Bütün güzellikleri burada yaşadım. Buranın hatırası çok büyük. Samanyolu filminin büyük bir kısmını İzmir'de çektik. Samanyolu filminin galası için kente geldiğimde sokaklara caddelere taşan trafiği aksatan böyle bir sevgi o güne kadar görmemiştim. O gün o sevgiyi yaratan güzel insanlara gönül dolusu sevgiler. Her şey onların gönlünce olsun. Yıllar sonra onlara tekrar selam olsun. Sizlere nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Hayatım boyunca bu güzel günü, bu heyecanı, bu iltifatı, bu görüntüyü bana layık gören sayın başkana ve sevgili dostlar hepinize sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Ben sizi hiçbir zaman için unutmayacağım. Ama siz de beni sakın unutmayın" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Göksel Arsoy'un unutulmazlığı hak etmiş büyük sanatçı olduğunu söyledi.
BİRLİKTE KURDELEYİ KESTİLER
Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, Arsoy ile birlikte parkın açılış kurdelesini kesip, parkı gezdi. Arsoy, bu sırada başrolünü oynadığı filmlerin afişlerini inceledi.
Tören öncesi Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Göksel Arsoy, Başkan Karabağ'ın kendisine yaptığı sürprizle duygu dolu anlar yaşadı. Klasik araba hayranlığı ile tanınan Arsoy, 1976 model mavi Chevrolet Nova marka otomobille tören alanına geldi.

FOTOĞRAFLI