Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde “Eğlenerek Üretiyorum Yaz Kampı” ilgi görürken, öğrenciler teknolojiden uzak 5 gün geçirdi. Orjan sahilinde, Burhaniye Meslek Yüksekokulunda 5’er günlük kampa giren öğrenciler, sebze bahçesinde çapa yapıp, ot topluyor

Temmuz ayında başlayan kamp ağustos sonuna kadar devam edecek. Proje gereğinde 20 kişilik gruplar halinde kampa alınan öğrenciler, cep telefonu ve bilgisayardan uzak toprakla tanışma fırsatı buldu. Öğrenciler tarlada yetiştirdikleri karpuzları yedi. Kampa katılan öğrenciler, mutlu olduklarını bildirirken, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü Yüksel Yüce de, öğrencilerin toprakla buluşturulduğunu anlattı. Yüksel Yüce, ”Kampımız devam ediyor. Kampa katılan ortaokul öğrencileri için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Öğrenciler günde 2 saat bahçe çalışıyorlar. Tarlada çapanın nasıl yapılacağını sebzenin nasıl ekileceğini öğretiyoruz. Kampa katılan öğrencilerimiz de çok memnun. Öğrencileri toprakla, tarımla buluşturuyoruz” dedi.

Öğretmen Aygün Düzen de, ”Biz burada 20’şer veya 25’er kişilik gruplar halinde çalışıyoruz. Çocuklar birbirleriyle kaynaşıyorlar. Güzel dostluklar kuruyorlar. Tarlada ürünün nasıl yetiştirildiğini öğreniyorlar. Çapa yapıyorlar. Toprağa dokunuyorlar. En önemlisi bilgisayardan ve telefondan uzaklaşıp, hayatta çalışarak bir şey üretmeyi öğreniyorlar” dedi.