Özgür EREN-Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki merkez binası önünde dün akşam saat 19.30 sıralarından itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı. Gazetenin bulunduğu sokak ile bağlantı yolları polis bariyerleriyle kapatılırken, Cumhuriyet önünde bir TOMA da hazır bekletiliyor.
Sabah işlerine gitmek isteyen vatandaşlar polis ekipleri tarafında gazetenin bulunduğu sokağa girmelerine izin verilmedi.

GAZETEDEN "IŞİD" AÇIKLAMASI
Cumhuriyet Gazetesi güvenlik önlemleriyle ilgili yaptığı haberinde "IŞİD'lilerden gazetemizin adresi çıktı" dedi.
Gazetenin internet sitesinde de yer alan haber şu şekilde:
"Dün akşam saatlerinde gazetemizin İstanbul merkezi ile Ankara temsilciliği önüne gelen polisler beklenmedik şekilde güvenlik önlemi aldı. Polisler bu durumu seçim öncesi önlem olarak açıkladı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgi olayın rengini değiştirdi. Alınan bilgiye göre Gaziantep'te yakalanan iki IŞİD üyesinden birinin üzerinde Ankara Temsilciliğimizin adresi çıktı. Gaziantep Emniyeti bu durumu anında Ankara'ya iletti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine polis ekipleri gazetemizde güvenlik önlemi aldı. Savcılık kaynakları Ankara katliamı sonrasında çökertilen IŞİD'in Gaziantep hücresinin geri kalan üyelerinin eylem arayışında olduğunu belirtti. Yüksek miktarda patlayıcı ve silahını polis operasyonunda kaybeden IŞİD'in, bunun intikamını almak için ciddi eylem arayışı içinde olduğu öğrenildi"

DÜN AKŞAM DA AÇIKLAMA YAPILDI
Dün akşam ise gazetenin internet sitesinde de konuyla ilgili açıklama yapılmıştı.
O açıklama ise şu şekildeydi:
"Bu akşam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazetemize iletilmiştir. Şu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiği bilgi bundan ibarettir.
Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediğimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır.
Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuşkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik işlevine her şart ve koşulda devam etmeye kararlıdır.
Saygıyla duyururuz."

(FOTOĞRAF)