Bayramların vazgeçilmez tatlılarından Gaziantep baklavası raflarda yerini alırken, fiyatı 48 ile 60 lira arasında değişiyor.
Baklava ile özdeşleşen kent haline gelen Gaziantep’te, baklava fiyatları 48 ile 60 lira arasında değişiyor. Bayramın vazgeçilmez tatları arasında olan baklavanın kalitesinin belirlemek için belirli standartların olduğunu söyleyen baklava ustası Şervan Payaslı, “İyi malzeme ve deneyimli baklava ustası gerekmektedir” dedi.
Gaziantep baklavasının standart bir fiyatı olduğunu söyleyen Şirvan Payaslı, “Baklavaların fiyatı 48 ile 60 lira arasında değişmektedir.Bundan daha aşağı olan fiyatlar biz baklava üreticilerini kurtarmaz. Piyasada şu an daha ucuz üretile 20 ile 25 lira arasında baklavalar vardır. Fakat biz istediğimiz kalite de 20 ile 25 lira arasında baklava satarsak kurtarmaz" dedi.
Baklavanın kalitesini belirlemek için belirli standartların olduğunu söyleyen Payaslı, “iyi bir baklavada kullanılan fıstık çok önemlidir. Kullanılan yağ ve baklava ustasının işini bilen birisi olması gerekmektedir. Baklavada fıtık barak ovası fıstığı olmalıdır. Baklava fıstığının yağı Şanlıurfa’daki yaylımdaki koyun ve keçiden olmalıdır. Üstüne de güzel bir işçilik eklenirse ortaya güzel bir baklava ortaya çıkar. Türkiye’nin her yerinde baklavacı var fakat hiç bir yer Gaziantep gibi değil” ifadelerini kullandı.