Ordu’nun Fatsa ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Twingo Otomobil Kulübü, ’Kadına Şiddete Hayır’ konulu bir organizasyon yaparak araçları ile farkındalık oluşturup şehir içi turu düzenlediler.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle araçlarına pankartlar yapıştırarak Fatsa ilçesinde kulüp üyeleri otomobilleri ile şehir içi turu atarak tüm Fatsalılara kendilerini tanıttılar. Eş zamanlı olarak Türkiye genelinde 4 ilde etkinlik yaptıklarını ve Ordu-Samsun ile birlikte Kocaeli-İzmir-Ankara ve İstanbul illerinde de gerçekleşen ’Kadına Şiddete Hayır’ otomobil turunu düzenlediklerini belirten Twingo Otomobil Kulübü Organizatörü Cüneyd İlkay, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız kadına son zamanlarda yapılan şiddete karşı dikkat çekmek istedik. Bu tür sosyal aktivitelere dernek olarak katılıyoruz” dedi.
Twingo Otomobil Kulübü kadın üyelerinden Derya İlkişi ise, “Tüm kadınların gününü kutluyorum. Amacımız kadına şiddete engel olmak ve sesimizi duyurmaktır. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Program sonunda Twingo Otomobil Kulübü erkek üyeleri kadın üyelerine günün anlam ve önemine dikkat çekerek kırmızı gül ve kolonya dağıttılar.