Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ağlı ilçesinde inşaatı tamamlanan 86 konut için kura çekimi yapıldı.
Ağlı Belediyesinde gerçekleştirilen kura çekimine konut sahibi olmak isteyenler katıldı. Kura çekimi ve konutlarla ilgili bilgi veren Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, “Ağlı ilçemizde yapılan 86 toplu konut için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştiriyoruz. Konutlar için 149 kişi müracaatta bulundu. Bunların arasında yapılan kura çekiminde 69 kişi, konut sahibi oldu. Geri kalan 17 konut için ise, önümüzdeki günlerde tekrar bir kura çekimi yapılacak. Konutların taksitleri sözleşme imzalandıktan sonraki ay başlayacak. Konutların teslimi ise, sözleşme imzalandıktan sonra 36 ay içinde yapılacak” dedi.
TOKİ konutları için sırada 80 kişinin daha beklediğini ifade eden Şahin Çolak, “Önümüzdeki günlerde bunlar arasında diğer 17 konut için kura çekimi yapılacak. 86 konut için cephesine göre, fiyatlar ve ödemeler değişiyor. 85 metrekare büyüklüğündeki 2+1 dairelerin en düşük fiyatı 90 bin lira olurken, 110 metrekare 3+1 dairelerin ise, en düşük fiyatı 120 bin lira olarak belirlendi. Ödemeler, 120 ay olarak taksitlendirildi. Daireler, bu yılın Kasım ayında teslim edilecek” diye konuştu.
Yeni taleplerin olduğunu belirten Başkan Çolak, vatandaşların ilçeye ikinci bir TOKİ daha yapılması yönünde taleplerinin olduğunu ifade ederek, “TOKİ konutları, ilçemiz için büyük bir kazanım oldu. TOKİ konutları, sağlam ve kontrollü oluyor. Konutlardan son derece memnunuz. TOKİ konutlarının kontrol sistemi çok iyi, bu yüzden de içimiz rahat” şeklinde konuştu.
Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar, sevinçli haberi telefonla yakınlarına bildirirken, büyük sevinç yaşadı. Noter huzurunda yapılan ve kamera ile kayıt altına alınan kura çekiminde vatandaşlar konut sahibi olmanın sevincini yaşadı.