Aydıntepe İlçe merkezinde bulunan merkez cami yanındaki H.Osman Efendi Türbesi restore edilerek ziyarete açıldı.
Aydıntepe Merkez camileri yaşatma Derneği tarafından restore edilen türbenin açılışı, Vali Yusuf Odabaş tarafından yapıldı.
Açılış törenine Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, İl Genel meclis Başkanı Yusuf Elçi, bazı kurum müdürleri ve Aydıntepeli vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesi Aydıntepe Camileri Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Zengin, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan birer selamlama konuşması yaptılar.
Vali Yusuf Odabaş konuşmasında;
“Bu güzel günde, çok önemli bir zatımızın, şehidimizin mezarının restorasyonu nedeniyle bir arada olmaktan dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz çokça şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir ülkedir. Bizlere düşen görev şehit kanlarıyla yoğrulmuş olan bu ülkemizi onlara layık olacak şekilde mamur etmek eğitimli bilgili tecrübeli olan gençlerimize ödünç olarak aldığımız bu ülkeyi teslim etmek olması gerekir.
Onlar ki bu ülkeyi kendi şehitliğiyle kanlarıyla yoğrularak bize teslim etmiş mutlaka bizlerde onlara layık olma durumundayız. Layık olabilmek için mutlaka çok çalışmak, gençlerimizi iyi yetiştirmek ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Onlara karşı büyük bir sorumluluğumuz var. Onlar ki kanlarıyla birlikte bu ülkeyi bize teslim etmişler. Bizler onlara layık olmak için mutlaka çok çalışmak zorundayız. Belediye Başkanımızın belirttiği gibi birlik içerisinde olmamız lazım.
Ülkeler artık savaşlarla bir birlerini alt edemedikleri için ülkeyi bir birine kırdırma yönündeki planlarına karşı bizde tedbirli olmak zorundayız. Birliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Özellikle gençlerimizin iyi yetişmelerini sağlamak için, bir birlerini severek ülkeyi ona göre yönetmeleri için hazırlıklı olmalarını sağlamak durumundayız.
Dolayısıyla bizim görevlerimiz daha büyük. Bu büyük görev bilinci içerisinde bize bu ülkeyi kanlarıyla teslim etmiş olan başta Şehit Osman ve nice şehitleri rahmetle minnetle anarken onların eserlerini onların yattığı yerleri mamur eden başta Dernek Başkanımıza siz davetlilere bir kere daha teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra, Aydıntepe Merkez Camileri Yaşatma derneği tarafından Sayın Valimiz Yusuf Odabaş’a ve türbenin restorasyonunda katkısı bulunan kurumlara katkılarından dolayı plaket takdim edildi.
Daha sonra Aydıntepe ilçesinde bulunan ve eski Romalılar dönenimden kaldığı tahmin edilen Yer altı şehrini gezerek yetkililerden bilgi aldı.