Şanlıurfa Gençlik Merkezleri, down sendromlu çocuklar için eğlence düzenledi.
Çocuk parkında düzenlenen eğlenceye, Şanlıurfa’daki çeşitli, yaklaşık 35 down sendromlu çocuk ve aileleri katıldı. Urfa Ateşi Sıra Geceleri ekibinin konser verdiği programda sendromlu çocuklar ve aileleri davul zurna eşliğinde halay çekti. Çocuklar, palyaço ve pamuk prenses ile eğlenceli vakit geçirirken, topaç-deleme, ip atlama, halat çekme, çelik-çomak, körebe, misket-gülle, sandalye kapmaca, yüz boyama gibi çeşitli mahalli oyunlar oynadı.
Çocuklara sürpriz hediyelerin de verildiği programda Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil Alp, ”Down sendromluların normal insanlardan farkı sadece 46 yerine 47 kromozoma sahip olmalarıdır. Ancak bize göre bu kardeşlerimiz hayata +1 değer katıyorlar. Down sendromu tedavi edilebilir bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. İmkan sağlandığı ve eğitildikleri takdirde bu kişiler de toplumda başarılı oluyor, okula gidebiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor ve günlük işlerini çoğu zaman kendi başlarına yapabilecek duruma gelebiliyorlar. Biz de Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak bu kardeşlerimize bir farkındalık oluşturmak ve onların bir araya gelerek eğlenmelerini sağlamak istedik” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, tüm dünyada 6 milyon Türkiye’de ise 100 bin civarında down sendromlu kişi olduğu tahmin edildiğini belirterek, 21 Mart’ın Dünya Down Sendromlular Günü olmasının amacının insanları bilinçlendirmek ve bu çocukların haklarını savunabilmek olduğunu kaydetti.