Ömerli İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda evleri zarar gören vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu dakikaları anlattı. Saldırıda kadın ve çocukların yaralandığını belirten Nezir Taş, “Dün akşam saat 20.25’de iftarımızı açtıktan sonra bir anda büyük bir patlama oldu. Feryat ve figanlar yükseldi. Ne yapacağımızı bilemedik. Kadın, çocuklar yaralandı; evlerin camları, kapıları kırıldı eşyalar kullanılamaz hale geldi. Kıyamet koptu sandık” dedi.

Saldırıda eşi ile bir oğlunun yaralandığını söyleyen Sultan Ataç, sofradayken patlamanın yaşandığını söyledi. Ataç, “Balkonda iftarımızı yeni açmıştık, daha sofradaydık. Oğlum da kapının önünde oturmuştu. Bir anda büyük bir patlama meydana geldi hem eşim hem oğlum yaralandı. Bir anda sanki kıyamet koptu gibi oldu tüm camlar üzerimize geldi. Oğlumun bir ayağı çok kötü yaralandı. Eşimde kolundan yaralanmıştı. Mardin Devlet Hastanesi'nde tedaviye götürdü” diye konuştu.

''NE SUÇUMUZ VARDI?''
Ramazan ayında perişan olduklarını vurgulayan Ataç, yapanların yanına bunun kâr kalmaması için Allah'a dua ettiklerini söyledi. Ataç, “Tüm eşyalarımız kullanılamaz hale geldi, ne suçumuz vardı? Bu mübarek Ramazan ayında bizden ne istiyorlar, iftar saatinde bunu başımıza getirdiler, bizi perişan ettiler. Rabbim de onları perişan etsin. Ne yapmışız bunu başımıza getirdiler bayrama yaklaştığımız şu günlerde bizi perişan ettiler çocuklarımızı yaraladılar Rabbim hakkımızı onlara bırakmasın” şeklinde konuştu.

"BU OLAYLARI KINIYORUZ"
Saldırıda Fatma adında bir kız çocuğunun yaralandığını dile getiren vatandaşlardan Beşir Temiz, bu olayları kınadıklarını söyledi. Temiz, “Patlamayla birlikte ne olduğunu anlamadık, tüm camlar üzerimize geldi. Yemeğin içerisine girdi, bir kızım yaralandı. Bu olayları kesinlikte tasvip etmiyoruz. Milletin huzurunu bozuyorlar. Artık insan kendi evinde rahat olmuyor. TIR şoförü kendi çocuklarının ekmeği peşinden gidiyordu o da öldü bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok, bir bakın milletin haline hepsi perişan oldu. Kızım hala şokta kendine gelemedi” ifadelerini kullandı.