GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, ev ve süs hayvanları satıcılarına seminer düzenleyerek sertifika verdi.
Seminer salonuna getirilen ve kafeslerinden kaçmaya çalışan bazı hayvanlar bakıcıları tarafından tekrar kafeslerine konuldu, sesleri çoğalınca salon dışına çıkarıldı.
Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, seminerin hayvan satıcıları ve evde hayvan besleyenler açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 5199 sayılı kanun gereği ev ve süs hayvanları satıcılarına, hayvanın bakımı ve diğer konularda gerekli her türlü bilgiyi verdiklerini aktaran Özsöyler, şunları dedi:
“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı olarak Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü ev ve süs hayvanları satanlara 5199 sayılı yasa gereği seminer düzenliyoruz. Bu seminerimiz toplam 8 saat sürecek. 6 saati teorik 2 saati pratik eğitim vereceğiz. Pratik eğitimler birebir hayvanlar üzerinde neler yapmaları gerektiğini, hasta hayvanları nasıl tespit edeceklerini, bu tespitin ardından veterinere müracaat etmeleri gerektiğini açıklayacağız.”
Özsöyler ve seminerde sunum yapan ziraat mühendisleri hayvanları kucaklarına alarak fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI