Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - IĞDIRdan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsünün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 13 polisten biri olan 22 yaşındaki polis memuru Bekir Serhat Kaya'nın Kırıkkale'deki babasının evine ateş düştü. Şehidin oturduğu apartmana dev Türk bayrağı asılırken, acılı baba Yusuf Kaya gözyaşlarını tutamadı. Anne Seher Kaya ise eşine sarılarak, "Oğlumu geri verin" diye ağladı.
Şehit polis memurlarından 22 yaşındaki Bekir Serhat Kaya'nın babasının oturduğu Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahalesi'ndeki apartmana dev Türk bayrağı, asıldı. 3 çocuk babası acılı baba Yusuf Kaya oğlunun şehit olduğunu öğrenince yıkıldı. Gözyaşlarını tutamayan Baba Kaya, yakınları tarafından tesilli edilirken, terör örgütüne de lanetler yağdırdı. 2 yıllık polis memuru olan Bekir Serhat Kaya'nın öğretmen olan küçük kardeşi Osman Kaya'nın da Kıbrıs'ta asker olduğu belirtilirken, akrabalarını ziyaret etmek için Yozgat'a giden annesi Gülay Kaya da acı haber üzerine Kırıkkale'ye döndü.
Apartmanın önünde eşi ve yakınları tarafından karşılanan Seher Kaya, ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı kadın eşine sarılarak, "Oğlumu geri verin. Oğlumu istiyorum" diye ağıtlar yakarak ağladı. Şehidin cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından toprağa verileceği açıklandı.

FOTOĞRAFLI