Transfer yasağı sebebiyle sezona tecrübesiz futbolcularla başlayan Kırmızı Beyazlılar devre arası transfer çalışmalarına erken başladı. 

TRANSFER TAHTASI KALDIRILDI MI?..
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu'nun, transfer tahtasını kaldırmak için büyük çalışma başlattığı biliniyordu. Transfer tahtasının açılması için 5 milyon 700 bin liraya ihtiyacı olan Samsunspor'dan müjdeli haber geldi. Başkan Tutu ve yönetim kurulunun yapmış olduğu girişimler sonucunda tahtadaki engelin kaldırıldığı öğrenildi.

GİDECEKLER BELLİ OLUYOR!..
Samsunspor'da transfer yasağı sebebiyle forma şansı bulan ve yetersiz formları nedeniyle eleştirilen genç futbolcular alt liglerdeki takımlara kiralık olarak gönderilecek. Mehmet Çakır başta olmak üzere bir kaç isminde gidecekler arasında olduğu öğrenildi. 

DİSTEL ZOLA BELİRSİZ!..
Teknik Direktör Osman Özköylü, gidecek futbolcuları tek tek belirlerken, yabancı futbolculardan Distel Zola'nın durumu belirsizliğini koruyor. Zola, takımda kalmak istediğiniz ve aldığı para da fedakârlık yapacağını yönetime bildirdi. Savunmanın önemli ismi Ousmane N'Diaye'nin ise takımda kalacağı öğrenildi.

GELECEKLERDE KRİTER BELLİ!..
Samsunspor, Teknik Direktörü Osman Özköylü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada çok ekstra bir oyuncu olmadıkça 30 yaş üstü futbolcuların transfer edilmeyeceğini belirtmişti. Ayrıca Kırmızı Beyazlılar transferlerde maksimum bir oyuncuya verilecek paranın 100 ile 130 bin euro arasında olacağını belirtti. 

GELECEKLERİN İSİMLERİ SIZIYOR!..
Samsunspor'un transfer çalışmalarında görüştüğü isimler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Samsunspor'da transfer yasağı sebebiyle geçtiğimiz sezon sonunda takımdan ayrılarak Göztepe'ye giden Famoussa Kone, fazla forma şansı bulamadı. Samsunsporlu yöneticiler Kone'nin yeniden takıma kazandırılması amacıyla çalışma başlattığı öğrenildi. Ayrıca Trabzon'un yerel basınında geniş yer bulan 20 yaşındaki Azeri forvet Sheydaev ile genç futbolcu Yusuf Yazıcı'nın Samsunspor'a kiralık olarak gönderileceği iddia edildi. 

TRANSFER SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?..
Türkiye Futbol Federasyonu ara transfer ve tescil döneminin 4 Ocak 2017 tarihinde başlayıp 31 Ocak 2017 tarihinde sona ereceğini açıkladı.  - Samsunspor Haber

Haber: Ali BİROL