Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğü, kentte yayın yapan yerel gazetelerin içeriğini zenginleştirmek ve görsel anlamda kalite kazandırmak amacıyla düzenlediği tasarım ile mizanpaj eğitim semineri sona erdi.
BİK Mardin Şube Müdürlüğü, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle özel bir otelde düzenlediği tasarım ile mizanpaj eğitim semineri sona erdi. İstanbul Aydın üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci ile BİK Kontrol Hizmet Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu tarafından hazırlanan slayt sunumu destekli atölye eğitimleri iki gün sürdü. Seminerde sunum yapan gazeteci Hasan Fehmi Ketenci, yerel gazetelerin çıktığı şehirlerin insanları için çok önemli bir yayın organı olduğuna işaret ederek, bu anlamda gazetelere duyulan ilginin sorumluluğuyla gazete çalışanlarının her zaman çok daha iyi bir gazeteyi okuyucusuna ulaştırmanın gayreti içerisinde olup, daima kendini yenileyecek çalışmaların içerisinde olması gerektiğini anlattı. Gazete okurları için görselliğin ve tasarımın önemli bir nokta olduğunun altını çizen Ketenci, “Bir gazete okurunun en fazla dikkat ettiği şey gazetenin tasarımdır. Fotoğrafların doğru ebatta ve yerinde kullanılması, resim ve çizgilerle desteklenen görsellerin de içinde olduğu iyi bir tasarım okurların gözünü yormayacağı gibi, gazete açısından da albeni oluşturacak ve vazgeçilmez olacaktır. Ben eğitime katılan gazetecilerin alt yapı bilgilerinin iyi, olduğunu ve yaptığımız atölye çalışmalarında başarılı olduklarını gördüm. Herkes eksikliklerini görmüş oldu. Verdiğimiz eğitimin Mardin’deki gazetelerimizin kalite çıtasını yükselteceğine inanıyorum” dedi.
“HEDEF ÇITAMIZ YÜKSEK”
Kurum olarak Mardin’de şubeleştikten sonra gerek gazete sahiplerinin gerekse de gazete okuyucularının her anlamda daha iyi bir gazeteye erişebilmesi için çalıştıklarını hatırlatan BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, “Büyükşehir statüsü kazanan Mardin’de bir çok alanda yaşanan değişiklikler gibi yerel basında da artık her anlamda kaliteyi gözlemliyor ve bu kalitenin yakalanması noktasında da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurum olarak Mardin’de faaliyet vermemizin üzerinden henüz çok fazla zaman geçmemiş olmasına karşın, şimdiden gazetelerimizde oransal olarak yüzde 70’lik olumlu bir değişimin olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz bunu daha da yüksek oranlara taşımaktır. İşte bunu kurum olarak sadece bizler değil, bu alanda bugüne kadar olumlu yapılacak her iş işin sadece elini değil, kolunu da taşın altına koymaktan çekinmeyen gazeteci arkadaşlarımızla gerçekleştireceğimize inanıyorum. İl genelinde yayımlanan 13 yerel gazetemizin daha iyi bir tasarım, görsellik ve içerikle okuyucularımıza ulaşabilmesi için kendi alanlarında çok başarılı uzmanlar olarak bildiğimiz, Kocaeli ve İstanbul Aydın üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Fehmi Ketenci ile Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmet Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu’nu şehrimize davet ettik. Misafirlerimizin tecrübelerini gazetecilerle paylaşabilmeleri noktasında kurumumuzun gerçekleştirdiği etkinliğe desteklerini esirgemeyen Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti başkanları ve yönetim kurulu üyelerine işbirliklerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyor, toplantılarımıza katılım gösteren bütün meslektaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.