Kartepe Arslanbey’de tartıştığı eşini pompalı tüfekle başından vurarak öldüren Ömer Ö., kendisini ihbar ettikten sonra kapı girişinde oturarak polisin gelmesini bekledi. Edinilen bilgiye göre, Arslanbey Enver Paşa Caddesi üzerindeki iki katlı evde meydana gelen olayda, Ömer Ö. ile eşi Asiye Ö. (57), bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ömer Ö., evde bulunan otomatik tüfeğini alarak eşi Asiye Ö.’ye ateş etti. Başından yaralanan Asiye Ö. kanlar içinde yerde kalırken, Ömer Ö. ise polisi arayarak kendini ihbar etti.

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, evin önüne gelen ekipler, eşini vuran Ömer Ö.’yü tüfeği ile birlikte kapı önünde beklerken buldu. Elindeki tüfeği yere bırakarak polise teslim olan Ömer Ö.'yü ekip aracına götüren ekipler, içeri girdiklerinde ise Asiye Ö.’yü kanlar içinde yerde yatarken buldu. Daha sonra olay yerine gelen 112 ekipleri ise yaptıkları kontrollerde Asiye Ö.’nün öldüğünü belirledi.

Olayı duyduktan sonra olay yerine gelen çiftin 5 çocuğu, anneleri Asiye Ö.’nün öldüğünü öğrenmeleri üzerine sinir krizine girdi. Karısını öldüren Ömer Ö., polis ekiplerince karakola götürülürken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.