TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ramazan ayı dolayısıyla kentte beş farklı yerde günde 2 bin 500 kişiye iftar verdiklerini belirtti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada,  imkanı olmadığı için evinde iftarını açamayan ve çeşitli nedenlerle iftara yetişemeyecek durumda olanlar için bu yıl da kurdukları iftar çadırlarının günde dört çeşit yemek dağıtımı yaptığını ifade etti.

İftar çadırlarını özellikle hastane yakınlarına kurduklarını anlatan Genç, "İl dışından Trabzon'a tedavi amacıyla gelen vatandaşlarımızın iftarlarını kolaylıkla açabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vereceğimiz dört çeşit yemekle halkımızın beslenme ihtiyaçlarını ramazan ayı boyunca karşılayacağız. Artık iftar çadırları mübarek ramazan ayının gelenekselleşen uygulamaları haline geldi. Bu çadırlarda vatandaşlarımız sadece iftarlarını açmıyor aynı zamanda iftar çadırları halkımızın birbirleriyle buluşup sohbet ettikleri ve heyecanla iftarlarını bekledikleri mekanlar haline geldi" ifadelerini kullandı.