Burhan CEYHAN/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, geçen yıl kurduğu dernekle, köyden mahalleye dönüşen Caferli'yi güzelleştirmeye çalışan 1982 Türkiye ve Avrupa güzeli Nazlı Deniz Kuruoğlu'nun düzenlediği 'Güz Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.
33 yıl önce Türkiye ve Avrupa Güzeli seçilen Nazlı Deniz Kuruoğlu, İstanbul'un kalabalığından yorulup bir yıl önce Kuşadası'nın Caferli Mahallesi'ne yerleşti. Burada aldığı harabe evi güzelleştirip, mahallenin kalkınması için dernek kurdu. Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği çatısı altında ilk etkiliğini 'Caferli Güz Şenliği' adı altında gerçekleştirerek mahalle sakinlerini bale, Türk halk müziği, tiyatro ile tanıştırdı. Televizyon programcısı ve gazeteci Tayfun Talipoğlu, Caferli Güz Şenliği'nin sunuculuğunu yaptı. Etkinlikte bir de şiir okuyan Talipoğlu alanı dolduran seyircilerden alkış aldı. Talipoğlu şenlikte ilgi odağı oldu. Şenliğe katılan kadınlar, 'Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil. Barış istiyoruz. Ya sen Kuşadası- Güzelçamlı' yazılı afişi Talipoğlu ile birlikte açtı.
Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü Yardımcı Doç. Dr. İlkay Türkoğlu ve Araştırma Görevlisi Şebnem Yüksel bale gösterisi sundu. Kuşadası Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da seslendirdiği türkülerle etkinliğe renk kattı. Halkoyunları göterileriyle devam eden şenlik, Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyelerinin kurduğu çadırlar ve yoğun bir kalabalığın katılması Caferli'ye gün boyu büyük canlılık getirdi. Nazlı Deniz Kuruoğlu ayrıca Caferli'de kurduğu tiyatro ekibiyle kadına yönelik şiddeti konu alan 'Suçlu kim?' adlı tiyatro oyunu da sahneledi.
Şenlikte, 'doğal köy ürünleri' adı altında kurulan pazarda, çevre il ve ilçelerden gelenlerin açtıkları el sanatları sergileri de renkli görüntüler oluşturdu.
CAFERLİ ÖRNEK KÖY OLACAK
Kurduğu dernekle Caferli'yi Türkiye'nin örnek köyü yapacağını belirten Nazlı Deniz Kuruoğlu, "Bugün ilk kez Caferli Güz Şenliği'ni yapıyoruz. Caferli örnek bir köy olacak. Biz bu tür çalışmaların tüm köylerimize yayılmasını istiyoruz. Bu anlamda burada böyle bir şenlik düzenledik. Tüm köylerde yapılması içinde çalışmalar başlatacağız" dedi.