CHP İl Başkanı Fatih Türkel, BDDK verilerine göre Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin en borçlu şehri olduğunu açıklayarak, "Samsun ekonomisi bitti" dedi

"BENİ YALANLADILAR AMA GERÇEK ÇIKTI"

Türkel, geçtiğimiz aylarda Samsun'un kredi borcu batağında olduğunu söylediğini, ancak bu açıklamasının AK Parti İl Yönetimi tarafından yalanlandığını öne sürerek, "Biz Samsun'da esnaf kan ağlıyor, ekonomi kötüye gidiyor, sanayicinin durumu iyi değil dedikçe birileri bizi yalancılıkla, milleti yanıltmakla suçladı. AK Parti İl Yönetimine ve milletvekillerine sesleniyorum, kendi iktidarınız tarafından atanmış BDDK verilerine şimdi ne diyeceksiniz? Bu verilere, 'milletin parası var, refahı var o yüzden kredi alıyor' demeyin. Buna kargalar güler. Samsun, BDDK'nın açıkladığı rakama göre 50 milyon 595 bin 194 TL'lik kredi kullanımı ile Karadeniz Bölgesi'nin en borçlu şehri. Samsun uçuyor, Samsun rekorlar kırıyor diyenler haklı çıktı. En borçlu şehirler sıralamasında Samsun uçtu ve rekor kırdı" dedi.

"GELİN ÇİFTÇİYİ DİNLEYİN"

Türkel ayrıca, Vezirköprü, Havza ve Kavak ilçelerinde ziyaretler ve incelemelerde bulundu.  Çiftçinin zor durumda olduğunu kaydeden Türkel, “Hükümetin açıkladığı 7,5 lira buğday fiyatından buralarda eser yok. Tüccar Vezirköprü, Havza ve Kavak bölgesinde buğdayı 6 lira 20 kuruşa almış, diğer taraftan 8 lira 30 kuruşa buğday ithalatı devam ediyor. Öyle görüyoruz ki dağı taşı için yanınızdayız diyenler yine buralarda köylüyü yalnız bırakmışlar. Mangalda kül bırakmayan Samsun uçuyor Türkiye şaha kalktı diyen AK partili milletvekillerini Vezirköprülüler, Havzalılar, Kavaklılar tarlalarında dertleşmek için bekliyorlar. Gelin burada çiftçilerimizin derdini dinleyin dertlerine çare olun” diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.