Tunceli’de 1. Ulusal Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali başladı.
Tunceli Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) işbirliğinde ’Çadırını kap ve gel’ sloganıyla gerçekleştirilen festival nedeniyle belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde tören düzenlendi. Açılış törenine Tunceli Valisi Osman Kaymak, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz, sporcu ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Kaymak, bölgede artık barış, gülücük ve kahkaha seslerinin yükselmesini ve insanların, anaların ağlamasını istemediklerini söyledi.
Açılışın ardından Vali Osman Kaymak, kurum amirleri ve sporcular rafting için açılış parkuru olan Tunceli-Ovacık karayolu üzerindeki Ana Fatma mevkiine gitti. Rafting için hazırlıkların yapılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kaymak, "Bu Tunceli için çok önemli bir etkinlik. Tunceli’nin doğası, sahip olduğu Munzur Çayı, Pülümür Çayı ve vadileri bakir alanlar. Türkiye’nin bunları tanıması lazım. Bugün barış sürecinin de getirdiği rahatlıkla sporcu arkadaşlarımızla hep beraber sporun güzelliğini tadacağız. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum lütfen gelin bu güzellikleri birlikte paylaşalım" dedi.
Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından 10 ilden gelen sporcular, yaklaşık yarım saat süren parkur boyunca Munzur Çayı’nda kürek çekmenin keyfini yaşadı. Raftingin bitiminde konuşan Vali Osman Kaymak, espri yollu bottan düşerek basına malzeme olmaktan korktuğunu belirterek, "Ancak korkulacak bir şey yok. Çok zevkli. Özellikle dalgalarda daha zevkli oluyor. Denemeye değer" diye konuştu.
Munzur Çayı’nda ilk defa rafting yaptığını belirten Ercan Sulak, "Gayet güzeldi. Başta heyecan vardı ancak sonra geçti. Kesinlikle herkesin denemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
MADOSK Başkanı Nazım Arslan etkinliğin dört gün süreceğini kaydederek, "Festival kapsamında dağcılar, bisiklet grupları ile motosiklet grupları gelecek. Munzur Vadisi’nin rafting potansiyeli önemli. Munzur, kesinlikle gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden biri" dedi.
Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, daha geniş katılımlı organizasyonları arzuladıklarını dile getirerek, bu anlamda barış sürecinin devamının önemli olduğunu söyledi.
Raftingin ardından Munzur Çayı’nda yüzme keyfi yapan Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner ise, "Çok güzel bir yarım saat geçirdik. Beklediğimizden daha heyecanlıydı. Sonrasında Munzur Çayı’nda yüzmenin tadını çıkarıyoruz. Soğuk olmasına rağmen pek etkilenmiyoruz. Bütün Dersimlileri, ülkemizin her yerinden bütün vatandaşlarımızı Tunceli’ye, Dersim’e davet ediyoruz. Gelip bu festival ve Munzur’un tadını çıkarsınlar" diye konuştu.
’Çadırını kap ve gel’ sloganıyla 25-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden rafting takımları, dağcılar, bisiklet ve motosiklet grupları katılacak.